Події

​У селі Житомирської області чоловік вкрав у кума мисливську рушницю і закопав у полі

20 March 2021, 12:48

В одному із сіл Олевської територіальної громади Житомирської області поліцейські місцевого відділення встановили причетність 62-річного чоловіка до викрадення мисливської рушниці з домогосподарства його кума-односельчанина. Триває розслідування.

Про це 20 березня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Про зникнення з будинку зареєстрованої мисливської зброї до поліції повідомив 56-річний житель одного із сіл. Зі слів заявника правоохоронці першочергово з’ясували, що гладкоствольну рушницю він тримав у літній кухні свого обійстя. Одного дня власник раптом не знайшов зброї ні у місці зберігання, ні в інших приміщеннях домоволодіння. За вказаним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Поліцейські перевірили коло спілкування чоловіка і з’ясували, що до крадіжки може бути причетний 62-річний…кум заявника. За попередньо встановленими обставинами, заявник під час чаркування похвалився своєю рушницею. Через якийсь час кум скористався відсутністю господаря вдома і викрав зброю. Тривалий час зберігав її закопаною у полі. Втім, своїх мотивів чоловік пояснити не може», – йдеться у повідомленні.

Знайдену наразі зброю вилучили поліцейські та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, після висновків фахівців якого буде вирішено питання про повернення її власнику.

Досудове розслідування триває. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2021 року у Житомирській області поліцейські розпочали 29 проваджень щодо незаконного поводження зі зброєю.

Чи підтримують житомиряни легалізацію зброї в Україні дивіться в опитуванні від 3 лютого 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція зброя рушниця крадіжка Олевський район  
Матеріали по темі