Суспільство

В Житомирській області з 22 березня ще на двох ділянках вимірюватимуть швидкість приладами TruCAM

21 March 2021, 11:18

З 22 березня в Україні патрульні з приладом TruCAM працюватимуть ще на 60 нових ділянках, також вносяться зміни до 12 вже існуючих ділянок.

Про це повідомила пресслужба патрульної поліції України.

«Усього на дорогах України працюватиме 117 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватиметься на 309 ділянках. Зверніть увагу, що: про використання приладів вимірювання швидкості вас повідомлятимуть дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень; у місцях фіксації порушень буде стояти службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Житомирській області з 22 березня 2021 року контроль швидкості буде забезпечуватися ще на двох ділянках: траса М-06 Київ-Чоп – 69-128 км, траса М-07 Київ-Ковель-Ягодин – 79-135 км. Зауважимо, що з 2019 року контроль швидкості був на 72-128 км траси М-06 та на 84-135 км траси М-07.

Місця розташування всіх пристроїв вимірювання швидкості дивіться тут

Нагадаємо, з 29 липня 2020 року на українських автошляхах на 43 одиниці збільшилася кількість ділянок, де патрульні вимірюватимуть швидкість за допомогою приладів TruCAM, зокрема, дві нові ділянки з’явилися у Житомирській області на трасі Н-03 Житомир-Чернівці.

Як житомирські патрульні перевіряють дотримання швидкісного режиму на дорогах та чи планують вводити автоматичну систему фіксації порушень ПДР, дивіться у відеосюжеті від 23 червня 2020.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почали використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів. Житомирська область отримала тоді два таких пристрої. Також 8 жовтня 2018 року патрульні Житомирської області показали, як тестували прилад TruCam. А за тиждень надали дані про перші штрафи за перевищення швидкості, яке фіксують за допомогою приладу TruCAM.

В листопаді 2019 році прилади TruCAM з’явилися на Київському шосе в Житомирі. На той час на трасах у Житомирській області уже діяло 6 ділянок, де вимірювали швидкість. 2 грудня 2020 року Житомирський виконком надав дозвіл київському ТОВ «Клансістемс» встановити камеру автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за адресою Київське шосе, 32. За день зафіксували більш ніж тисячу порушень швидкісного режиму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: TruCAM вимірювання швидкості швидкість траса патрульна поліція 
Матеріали по темі