Влада

​НАЗК перевірить декларації двох народних депутатів від Житомирської області

22 March 2021, 16:38

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 89 декларацій. У переліку осіб, чиї декларації перевірять у порядку черговості – двоє народних депутатів від Житомирської області – Богдан Кицак та Михайло Забродський.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби НАЗК від 22 березня.

«Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 89 декларацій. Отже, у цьому році НАЗК узяло в перевірку вже 177 декларацій посадовців», - йдеться у повідомленні.

У НАЗК додали, що декларації для перевірки визначені новим Порядком за такими підставами: висока посада суб’єкта декларування або посада, пов’язана з високим рівнем корупційних ризиків – за Порядком черговості; інформація від громадян, журналістів та інших джерел про можливе недостовірне декларування.

Скріншот з сайту Національного агентства з питань запобігання корупції

«Звертаємо увагу, що кампанія декларування триває до 31 березня 2021 року. Так, на сьогодні не всі високопосадовці подали декларації за 2020 рік до Реєстру. НАЗК зможе взяти їхні декларації у перевірку після подання та закінчення семиденного терміну, передбаченого законом для виправлення можливих помилок у декларації», – зазначив заступник Голови НАЗК Роман Сухоставець.

Отже, НАЗК розпочало повну перевірку 89 декларацій осіб, з яких 82 – за порядком черговості, серед них двоє депутатів Верховної ради від Житомирської області: Кицак Богдан Вікторович та Забродський Михайло Віталійович.

Нагадаємо, народний депутат від Житомирської області Богдан Кицак (фракція партії «Слуга народу», обраний від Бердичівського округу №63) минулого 2020 року отримав у Верховній раді 526 тис. 889 грн зарплати.

Як повідомляв Житомир.info, колишній командир 95-ї окремої аеромобільної бригади, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ, депутат Житомирської обласної ради Михайло Забродський у 2019 році був обраний депутатом Верховної ради за списком партії «Європейська Солідарність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК декларація Кицак Забродський  
Матеріали по темі