Суспільство

​За тиждень у Житомирській області перевірили на дотримання карантинних обмежень півтори тисячі закладів: порушення виявили у 15%

22 March 2021, 17:18

Упродовж минулого тижня, з 15 по 21 березня, у Житомирській області на дотримання карантинних обмежень перевірили понад 1500 магазинів, кафе, ресторанів, салонів краси, а також закладів освіти.

Про це 22 березня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Наразі Житомирська область визначена як регіон зі значним поширенням СOVID-19, тому посилений контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку Держпродспоживслужби продовжується. 1536 моніторингових перевірок дотримання карантинних обмежень проведено на Житомирщині минулого тижня, порушення – на кожному 6-му об’єкті нагляду», - йдеться у повідомленні.

Так, упродовж минулого тижня (15-21 березня) спеціалістами територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 1536 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.Загалом на минулому тижні перевірено 572 об’єкти продовольчої торгівлі, 509 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 193 заклади громадського харчування, 35 перукарень (салонів краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 198 об’єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об’єкти водозабезпечення. Також моніторинговими перевірками охоплено 17 закладів дошкільної та 12 загальної середньої освіти. Минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 6-му об’єкті нагляду, що становить 15,5% від загальної кількості. Як і раніше найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі. В зв’язку з виявленими порушеннями спеціалістами Держпродспоживслужби було вжито відповідні заходи реагування: складено 215 протоколів про адмінправопорушення на відповідальних осіб, надано 134 приписи з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 35 інформаційних листів до органів місцевої влади та 14 листів до правоохоронних органів.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень, з 1 по 7 березня, в Житомирській області на дотримання карантину перевірили понад 2 тисячі об’єктів і склали 215 протоколів на порушників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевірка карантин протокол Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі