Місто

​Заступник мера Житомира розповів, які вулиці ремонтуватимуть в 2021 році

23 March 2021, 14:52

У Житомирі в 2021 році планують відремонтувати щонайменше п’ять вулиць поточним ремонтом та ще кілька десятків - середнім. Про це журналістам Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук. За його словами, у 2020 році у Житомирі виконали значні обсяги робіт з поточного та капітальних ремонтів і ця робота продовжиться в 2021.

«На цей рік ми плануємо по поточному ремонту продовжити цю тенденцію і відремонтувати частково вулицю Покровську, від вулиці Київської, перехрестя з вулицею Лесі Українки, вулицею Сціборського. Там вже визначені об’єкти. Також вулиця Святослава Ріхтера практично повністю вся. Також планується ремонт вулиці Героїв Пожежних, де планується будівництво в цьому році тролейбусної лінії. Також ремонт вулиці Жуйка, а саме - міст, якщо на це буде достатньо коштів. І вулиця Хлібна, від Київської до вулиці Домбровського. Це п’ять основних вулиць з заміною верхнього шару дорожнього покриття. Також згідно весняного обстеження, яке пройде вже найближчим часом, будуть визначені ділянки на центральних вулицях, які не потрапили в поточний та капітальний ремонти. Їх буде відремонтовано середнім ремонтом, великими картами. Тут більше 30 вулиць. І після весняного обстеження та погодження на профільній комісії, ми внесемо їх до поточного ремонту. Що стосується капітального ремонту, то в планах на цей рік відремонтувати Київське шосе (це в’їзд в місто) у співфінансуванні з обласним бюджетом. І на цьому поки все, що стосується капітальних ремонтів», - розповідає заступник міського голови.


Частину поточних ремонтів планують профінансувати за рахунок міського бюджету, а капітальні - будуть виконувати у співфінансуванні з обласною владою.

«У програмі заплановано 60 мільйонів, але не було заплановано капітальних ремонтів. Зараз при плануванні капітального ремонту нам потрібно показати співфінансування по даним об’єктам. Тому ми знімаємо поки з поточного ремонту 20 мільйонів, закидаємо їх на співфінансування по капітальному ремонту, на поточному залишається 40 мільйонів. Оголошені всі процедури, ми їх проходимо, визначаємося з остаточною вартістю поточного ремонту нашим комунальним підприємством та підрядними організаціями і розуміємо, скільки нам не вистачає. І тоді вже, або вжимаємось, або виходимо на бюджет і кажемо: нам потрібно стільки дофінансувати, щоб виконати цей об'єм робіт», - каже Олександр Шевчук.

Окремо заступник мера зупинився і на капітальному ремонті вулиць Київської та Великої Бердичівської, які ремонтували в рамках програми президента Зеленського «Велике будівництво». Підрядник має усунути недоліки і лише після того відремонтовані ділянки місто візьме на баланс.

«Що стосується капітального ремонту, який був виконаний в минулому році, думаю, це всіх цікавить. На сьогодні не прийнятий об’єкт ані по Великій Бердичівській, ані по Київській, від майдану Соборного до Небесної сотні. Ці об'єкти були в замороженому стані в зимовий період. Гарантійні листи є в замовника робіт - облдержадміністрації, щодо продовження виконання робіт за настання сприятливих погодних умов. Після того, як підрядник закінчить роботи і буде готовий здавати об'єкт в експлуатацію, ми будемо дивитись на якість виконання, чи відповідає ця дорога нормам ДБН та іншим. Оскільки наше комунальне підприємство «УАШ» є балансоутримувачем всіх доріг в Житомирі, а замовником – облдержадміністрація, а роботи в співфінансуванні 50/50, то для міста це дуже важливе питання, і ми зробимо все, щоб ця дорога була в належному стані», - розповідає заступник міського голови.

Нагадаємо, в 2020 році частину вулиці Київської (від майдану Соборного до вул. Небесної сотні) та вулиці Великої Бердичівської (від вул. Довженка до вул. Жуйка) капітально ремонтували в рамках президентської програми «Велике будівництво», замовником робіт був департамент регіонального розвитку облдержадміністрації.

У січні 2021 голова ОДА пообіцяв виправити недоліки капітального ремонту вулиці Київській в Житомирі, але треба почекати до весни.

Як повідомляв Житомир.info, на початку літа 2020 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА проводив тендер на капітальний ремонт вулиці Київської на ділянці від Соборного майдану до вулиці Небесної сотні: 9 червня 2020 року визначили переможця – ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» з остаточною ціновою пропозицією 21 млн 222 тис. 465 грн 23 коп. Капітальний ремонт Київської розпочали 8 серпня і завершили роботи на початку листопада, а потім збиралися усувати недоліки.

Наприкінці липня 2020 року департамент регіонального розвитку ОДА з третьої спроби провів тендер на капітальний ремонт ділянки Великої Бердичівської від Довженка до вулиць Льва Толстого та Жуйка. Тендер виграло київське ТОВ «МІТТЕЛ» за 22 млн 644 тис. 64,62 грн. 26 серпня на Великій Бердичівській почали ремонт, 17 грудня ремонтні роботи ще тривали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дорога вулиця Шевчук УАШ  
Матеріали по темі