Суспільство

​За три місяці в Житомирській області поліція склала 23 протоколи за продаж алкоголю неповнолітнім

24 March 2021, 12:51

З початку 2021 року у Житомирській області ювенальна поліція задокументувала 23 факти продажу алкоголю чи тютюну неповнолітнім. Продавці та власники торгівельних закладів сплатили штрафи. До того ж за поданням поліції Державною податковою службою 4 підприємців позбавлено ліцензій на право торгівлі вказаними товарами.

Про це 24 березня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«У ході рейдів поліцейські проводять роз’яснювальну роботу щодо обов’язкового дотримання антиалкогольного законодавства, а також контролюють виконання карантинних обмежень молоддю. Станом на 23 березня наші працівники у різних районах області задокументували загалом 23 адміністративних порушення, вчинених продавцями продмагазинів, які реалізували неповнолітнім особам алкогольні напої. Такі випадки зареєстровані у містах Житомирі (5), Чуднові (3), Олевську та Баранівці (2). Усі матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, були накладені штрафи на загальну суму понад 20 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, поліцейські спрямували відповідні матеріали і до органів Державної податкової служби, за результатами розгляду яких власники торгівельних закладів сплатили понад 27 тисяч гривень штрафів. Також були анульовані 4 ліцензії на продаж підакцизних товарів.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня у магазині на Грушевського в Житомирі діти купили цигарки і дві пляшки шампанського: продавцю і власнику загрожують штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь неповнолітні поліція штраф  
Матеріали по темі