Політика

​У Житомирській міськраді «наймолодший» депутат склав присягу після трьох місяців роботи нової каденції

26 March 2021, 09:37

До Житомирської міської ради під час останніх місцевих виборів, 25 жовтня 2020 року громада обрала 42 депутати від різних політичних сил. Проте один з депутатів, Олександр Шевчук, ще жодного разу не з'явився на сесію Житомирської міської ради. Більше того, у комісіях чи на засіданнях робочих груп йому також ще не вдалось попрацювати. 25 березня під час п’ятого засідання сесії, депутат від політичної партії “Слуга народу” нарешті склав присягу та отримав посвідчення депутата.

Чому Олександр Шевчук, який у мерії представляє президенську партію, ігнорував роботу місцевого самоврядування, чи у нього були на це серйозні причини - обранець розповів одразу після завершення сесії:

“Дійсно, я пізніше склав присягу ніж мої колеги, тому хочу перепросити житомирян та своїх виборців за це. Так сталося, що я проходив тривалий курс лікування та реабілітацію. Реабілітація ще триває, але я вже почуваюся значно краще, тому зможу нарешті приступити до виконання депутатських обов’язків. Налаштований долучитися до розвитку нашого славного міста”.

Як ви ставитесь до політичної партії, від якої балотувалися, у зв’язку з останніми опублікованими рейтингами?

“Оцінку політикам дають виборці під час виборів. Рейтинги, як правило, постійно змінюються в залежності від ситуацій, які відбуваються в країні. Партія - це люди, які її представляють. На місцевих виборах немає можливості балотуватися самовисуванцем, тому я радо долучився до команди Віктора Євдокимова, якого поважаю як друга, колегу та політика, і балотувався від президентської партії. Я був обраний від округу, на якому балотувався, тому що отримав підтримку житомирян. У нас в міській раді чудова команда, яка активно працює на розвиток нашої громади. Сподіваюся, що житомиряни нададуть оцінку нам під час наступних виборів. Тому не звертаємо увагу на рейтинги, а продовжуємо працювати”.

В якій з робочих комісій Житомирської міської ради плануєте працювати?

“Працювати в постійних депутатських комісіях - це обов’язок депутатів місцевих рад. Я вже написав заяву, щоб долучитися до роботи в комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій. Моє звернення підтримав депутатський корпус. Я добре розумію, як працює комісія, тому що сам очолюю комунальне підприємство. Проте я маю деякі зауваження до роботи певних комунальних підприємств, які виконують не зрозуміли функції та проїдають міський бюджет, який наповнюють житомиряни - платники податків. Крім цього, я маю бачення розвитку нашого міста, тому постараюся бути корисним в роботі бюджетної комісії”.

Які ваші цілі на каденцію, які конкретні проєкти збираєтесь втілити? Яким чином?

“Головна мета - це сучасне європейське місто з впровадженням системи розумне місто (“Smart City”). Це тривалий процес, але я вірю, що наша каденція зробить свій внесок на цьому шляху. Але є ще локальні проблеми, які потрібно вирішувати. Одна з них - реконструкція та перетворення колишнього кінотеатру Жовтень в сучасний виставковий центр, в якому можна створити Молодіжний центр. Житомир - це один із небагатьох обласних центрів, де й досі не створений молодіжний центр та не приділяється достатньо уваги для розвитку молодіжної політики та підтримки молодіжних організацій. Ще одна проблема, яка роками чекає вирішення - це реконструкція нашого історичного центру - Замкового майдану. Нажаль, так сталося, що він в занедбаному стані, і влада на нього роками не звертала увагу. Буду піднімати це питання, сподіваюся на підтримку депутатського корпусу. Замковий майдан повинен бути окрасою нашого древнього міста. Крім цього, потрібно звернути увагу на наш гідропарк, де часто відпочивають містяни та гості міста. Реконструкція та облаштування територій там востаннє відбувалася ще за радянських часів. Сьогодні ми бачимо, як в парковій зоні вирубується ліс та будуються будинки. Чи це нормально? Звісно ні. Тому потрібно почати облаштовувати наш гідропарк так, щоб там було комфортно відпочивати всім житомирянам та гостям міста. Під час карантину ми по-іншому подивилися на наше місто і почали цінувати те, що у нас є.

Але крім цих питань збираюся активно працювати на окрузі. Як мінімум, вже маю декілька звернень з проханнями облаштувати дитячий майданчик, сквер, міні стадіон тощо. Так що починаємо працювати!”

Олександре, поділіться - чим зараз ви заробляєте на життя ?

“З 2019 року я очолюю комунальне підприємство «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста», крім цього за сумісництвом працюю в Житомирській політехніці на кафедрі економічної безпеки, публічного управління та адміністрування”.

Як зараз працює комунальне підприємство, яке ви очолюєте? Адже на одне із засідань депутатської комісії з питань бюджету до депутатів звернулися працівники кінотеатру щоб отримати грошову підтримку через збитки під час карантинних обмежень. Підприємству не вистачало коштів на виплату заробітних плат. Чи вже аналізували прибутки/збитки кінотеатру за період вашого лікарняного?

“На сьогодні Житомирська область перебуває у червоній зоні, відповідно кінотеатри не працюють. У 2020 році завершили роботу без збитків, без заборгованостей по заробітній платі та по платежам за комунальні послуги. На жаль, січневий та березневий локдаун не дав можливості впевнено почати рік, але сподіваємося, що житомиряни скучили за кіно і після відновлення роботи ми закінчимо рік без збитків”.

Хто вас замінив на посаді директора підприємства, поки ви були на лікуванні?

“Під час мого лікарняного обов'язки керівника виконував мій заступник”.

Яка ситуація з оплатою праці зараз у закладі?

“За перший квартал немає заборгованостей по зарплаті. Працівники отримують заробітну плату вчасно”.

Чи доводилося економити через карантин та локдаун? Яким чином? Чи брали вимушені відпустки працівники кінотеатру? А керівництво?

“Потрібно розуміти, що під час карантину найбільше постраждали заклади сфери культури, в тому числі кінотеатри. На жаль, ми ще не вийшли на ті показники, які були до карантину. Звісно, що довелося економити, але пройшла певна оптимізація на підприємстві, щоб зменшити видатки. Завдяки оптимізації нам вдалося закінчити рік без заборгованостей. Під час карантину у нас був оформлений простій на підприємстві, що дало можливість працівникам отримати допомогу від держави, а підприємству - зменшити видатки. У нас січень почався з відпусток, сподіваюся до кінця року ми вже будемо активно та стабільно працювати. З травня ми плануємо відновити показ фільмів мовою оригіналу та «Тихі сеанси» для матусь з малюками. А вже з червня буде працювати наш літній майданчик та дитяча зона в затишному дворі кінотеатру. Тому запрошую житомирян до нашого комунального кінотеатру на перегляд прем’єрних показів мультфільм і фільмів”.

Пресслужба партії “Слуга народу”




Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шевчук Слуга народу депутат партія присяга  
Матеріали по темі