Події

​Екскерівника департаменту Житомирської ОДА, підрядника та інженера підозрюють в розтраті 1,6 млн грн на будівництві амбулаторії

26 March 2021, 09:51

У Житомирській області на спорудження ще однієї амбулаторії зайво перерахували 1,6 млн грн бюджетних коштів – трьом особам повідомили про підозру.

Про це 25 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушень під час спорудження за бюджетні кошти амбулаторій на території Житомирської області. Установлено, що під час будівництва амбулаторії з житлом для лікарів у с. Ірша Радомишльського району фірма-підрядник у складених актах про виконані роботи значно завищила відомості про їх обсяг, у цілому на 1,6 млн грн, які у подальшому були перераховані з бюджету», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, до скоєння злочину причетні директор підрядної організації, який вніс недостовірні відомості до офіційних документів про завищення обсягів та вартості робіт, інженер технічного нагляду, який достовірно знаючи про фактичний обсяг та вартість робіт, не повідомив про це замовника будівництва, а також колишній директор департаменту Житомирської облдержадміністрації, який допустив службову недбалість.

«Наразі усім трьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Зокрема, директору департаменту за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), директору підрядної організації – за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України та інженеру технічного нагляду – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (співучасть у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах і службове підроблення)», - повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці додали, що це друга амбулаторія, під час спорудження якої, як підтвердили відповідні експертизи, скоєно кримінальні правопорушення щодо заволодіння бюджетними коштами одним і тим же підрядником.

«Інформуємо, усім трьом особам раніше вже повідомлялося про підозру у скоєнні аналогічного злочину під час будівництва амбулаторії у с. Борщів Радомишльського району, де допущено зайво перераховані бюджетні кошти на суму понад 900 тис. грн», - поінформували в прокуратурі.

У прокуратурі нагадали, що бюджетні кошти виділялися на будівництво 22 амбулаторій на території Житомирської області. Наразі тривають перевірки щодо ймовірного зловживання при використанні бюджетних коштів під час спорудження кожного об’єкту.

За даними ресурсу ProZorro, восени 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, який на той час очолював Євген Кульчицький (звільнився з посади у вересні 2019 за угодою сторін), провів тендери та уклав 22 договори на будівництво сільських амбулаторій на 1-2 лікарів з житлом. Вартість кожного договору становила понад 6,5 млн грн. Договори були укладені з п’ятьма фірмами-підрядниками, при цьому найбільшу кількість договорів було укладено з ПП «Прогрес-Буд».

Серед 22 сіл Житомирської області, в яких мали з’явитися нові амбулаторії, два - в Радомишльському районі: села Борщів та Ірша. Обидва тендери на будівництво в них амбулаторій виграло ПП «Прогрес-Буд».

ПП «Прогрес-Буд» - житомирська фірма створена 16 років тому та зареєстрована в квартирі багатоповерхівки на вулиці Крошенській. Статутний капітал підприємства – 200 грн. Керівником і власником компанії, основним видом діяльності якої є знесення, є Дмитро Парфенюк. За останні 3 роки не менше 5% від всіх завершених закупівель було розірвано по вині постачальника.

Нагадаємо, у вересні 2020 керівнику житомирської фірми ПП «Прогрес-Буд» повідомили про підозру в розтраті майже 1 млн грн на будівництві сільської амбулаторії в селі Борщів Радомишльського району.

Як повідомляв Житомир.info, у вересня 2018 року ОДА анонсувала початок будівництва в Житомирській області 22 нових амбулаторій з проживанням для 1-2 лікарів. У листопаді повідомляли, що вже почали будівництво трьох амбулаторій. На початку березня 2019 року ОДА інформувала, що вже майже завершили зведення стін на 18 об’єктах.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія будівництво розтрата Ірша ДРР  
Матеріали по темі