Події

У Житомирській області оголосили підозри членам банди, які обкрадала термінали та магазини

26 March 2021, 12:21

Правоохоронці 26 березня оголосили про підозру у десяти крадіжках з магазинів чотирьом молодикам, членам організованої злочинної групи. За такі дії чоловікам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Діяльність угрупування поліцейські викрили та припинили у жовтні минулого року відразу після вчинення ними чергової крадіжки у с. Заріччі Овруцького району. Організатором групи став 26-річний житель м. Коростеня, який залучив до злочинної діяльності трьох товаришів, віком від 20 до 30 років. У більшості чоловіки займались крадіжками грошей з терміналів самообслуговування та цигарок і алкоголю у магазинах на півночі області. Але, як було встановлено у ході досудового розслідування, до кожного злочину чоловіки ретельно готувались. Перевіряли наявність у магазинах камер відеоспостереження, охоронних засобів, у тому числі сигнального сповіщення про проникнення тощо. Передбачали можливі шляхи утечі та найбільш вдалі місця для спостереження за навколишньою обстановкою, аби уникнути викриття», – йдеться у повідомленні.

Відтак, зібравши достатньо доказів злочинної діяльності угрупування та отримавши результати відповідних експертних досліджень, слідчі поліції оголосили молодикам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185 КК України, а саме: таємні викрадення чужого майна, поєднані з проникненням у приміщення, учинені повторно, організованою групою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2020 року у Житомирській області після вчинення злочину затримали групу магазинних крадіїв, які спеціалізувались на викраденні терміналів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжки термінал поліція підозра злочинна група  
Матеріали по темі