Новини компаній

Як зробити подвійну експозицію зображення в photoshop

26 March 2021, 14:02


Зазвичай ефект подвійної експозиції застосовують фотографи, не використовуючи нічого, крім свого фотоапарату, за допомогою якого вони об'єднують дві різні фотографії, аби створити абстрактне і сюрреалістичне зображення. Проте, ви також можете відтворити подвійну експозицію у програмі Photoshop, що додасть вам додаткових можливостей для створення ефекту.

Також хочемо зазначити, якщо ви не маєте змоги купити Photoshop з тих чи інших причин, ви можете використати онлайн версію Фотошоп що є її безкоштовним аналогом і дасть змогу вам створити ефект подвійної експозиції всього за декілька хвилин.

Подвійна Експозиція Зображення в Photoshop: Покрокова Інструкція

Якщо ви все ж вирішили працювати в Фотошопі, радимо спочатку дізнатись як завантажити Фотошоп безкоштовно. Ви дізнаєтесь про 4 законні способи отримати безкоштовне програмне забезпечення від Adobe для професійного редагування фотографій.

Цей туторіал є досить простим, проте, кінцевий результат у більшості випадків буде залежати від того, наскільки добре дві фотографії доповнюють одна одну.

1. Дублювати основний шар.

2. У вікні «Властивості» натиснути «Видалити фон».

3. Оберіть шар із зображенням дівчини, після цього - маску на шарі. Далі вам потрібно вибрати пензлик, натиснути кнопку "\" на клавіатурі і вона підсвітить чорний шар (ділянку, яку виділили) червоним, аби показати контур. Білим пензлем можна додати губи як на прикладі, щоб уточнити контур, а чорним пензлем прибираємо фон.

4. Для того, аби видалити фон, натискаємо на маску правою кнопкою миші та обираємо «Застосувати маску шару».

5. Знизу на панелі шарів, обираємо «Створити новий шар» та ставимо його під шар з об'єктом і заливаємо білим кольором.

6. Додаємо нашу другу фотографію на панель «Шари». Її можна просто перетягнути з папки, після цього ставимо її на верхній шар.

7. Залишаємося на нашому шарі з лісом. Далі натискаємо Ctrl на шар нижче - з'являється контур шару.

8. Для того, щоб застосувати виділену ділянку, натискаємо на маску, що знаходиться знизу на панелі, таким чином, вона додається на шар з лісом.

9. На цьому ж шарі переходимо з маски на саме фото шару та обираємо режим накладення «Екран».

10. Цей пункт не є обов'язковим, проте ми радимо використовувати його задля посилення ефекту. Дублюйте шар з об'єктом та поставте його зверху на панелі «Шари».

11. Додайте шар «Рівні». Це потрібно зробити тому, що у випадку, якщо фото вийде досить контрастним, у вас буде можливість редагувати цей шар.

12. Ось приклад наших налаштувань. Ми зробили фото трішки світлішим, як, власне, і напівтони.

13. Ми застосували шар з рівнями до шару з дівчиною - заходимо на шар «Рівні» - тиснемо Alt. Після цього натискаємо на межу між шарами - з'явився значок - це і є створення відсічної маски.

14. Натискаємо на шар з дівчиною, до якого щойно застосували контраст - і змінюємо режим накладення шару на «Екран».

15. Переходимо на шар з лісом. За допомогою чорного та білого пензлів для маски шару, ми промальовуємо або прибираємо частини фотографії.

Примітка: досягти дійсно крутого ефекту, якщо це ліс, гори або дим, можна користуючись не звичайним пензлем, а фігурними пензлями. У цьому випадку, ми взяли хмари та промалювала голову дівчини саме таким чином. Пам’ятайте, що ви можете дублювати шар з лісом, аби підсилити ефект.


Пам’ятайте! Якщо ваше зображення має певну кольорову гаму, то можна зробити фон під цей колір, просто заливши його схожим відтінком.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: подвійна експозиція фотошоп  
Матеріали по темі