Економіка

Поблизу Бердичева триває будівництво дворівневої розв’язки: підсипають грунт і встановлюють палі для нового шляхопроводу

26 March 2021, 16:52

У рамках «Великого будівництва» поблизу Бердичева будується дворівнева транспортна розв’язка.

Про хід робіт 26 березня розповіли в пресслужбі Служби автомобільних доріг в Житомирській області.

«Набирає обертів будівництво транспортної розв’язки на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю). Складне транспортне пересічення розміщується між селами Осикове та Гришківці, поблизу обходу міста Бердичів (км 214+223). Проводяться роботи з відсипки земляного полотна з піщаного ґрунту (з’їзди ІІ та IV) та з влаштування буронабивних паль для зведення шляхопроводу», - повідомили в САД.

Загалом, план транспортної розв’язки включає в себе:

  • ділянку автомобільної дороги М-21,
  • 4 з’їзди: Житомир – Бердичів (під’їзд до м. Бердичів); Бердичів – Житомир; Вінниця – Бердичів; Бердичів – Вінниця,
  • лівий віднесений поворот на км 213+291.

Для забезпечення безпечного руху транспортних засобів передбачено:

  • влаштування розділової смуги з установкою однобічного бар’єрного огородження,
  • влаштування однобічного бар’єрного огородження на узбіччі,
  • улаштування перехідно-швидкісних смуг зі з’їздів транспортної розв’язки.

Крім того, транспортна розв’язка буде облаштована зовнішнім освітленням.

«Реалізація даного проєкту дасть можливість розвантажити напрямок за рахунок перерозподілу транспорту», - відмічають у Службі автодоріг.

Усі роботи фінансуються з державного бюджету, а виконуються підрядною організацією - ПП «Автомагістраль».

У пресслужбі САД в області нагадують, що автомобільна дорога М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський пролягає Житомирською та Вінницькою областями. Це транспортний коридор, що сполучає Республіку Білорусь з Молдовою. Протяжність на території Житомирщини 224,5 км.

Нагадаємо, у березні 2021 ПП «Автомагістраль» виграла два тендери САД на поточний ремонт 20 км траси М-21 (від Житомира до Бердичева) на ділянці від села Двірець до повороту на обхід Бердичева (за селом Осикове). Загальна вартість робіт – понад 400 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році Служба автомобільних доріг у Житомирській області повідомила про плани будівництва нової транспортної розв’язки біля села Осикове Бердичівського району на трасі М-21 (Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський).

У вересні 2020 році САД у Житомирській області провела тендер на будівництво транспортної розв’язки поблизу Бердичева за 300 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розв’язка Бердичів САД М-21  
Матеріали по темі