Влада

У Житомирі скликають позачергову сесію міської ради: збираються надати італійцям право користуватися ділянкою в промзоні

26 March 2021, 18:11

Міський голова Сергій Сухомлин 26 березня підписав розпорядження про скликання шостої (позачергової) сесії Житомирської міської ради. У порядку денному одне питання.

Про це увечері 26 березня повідомила пресслужба міської ради. Згідно з оприлюдненим розпорядженням, сесія міської ради відбудеться 29 березня о 9 ранку в залі засідань.



На порядку денному лише одне питання - «Про затвердження документації із землеустрою та надання права користування земельною ділянкою», проєкт даного рішення сесії також оприлюднили на сайті Житомирської міськради 26 березня. Ним передбачається затвердження технічної документації із землеустрою земельної ділянки по вулиці Промисловій, 1/154 в місті Житомирі, площею 6,5132 га, яка надається в користування ПАТ «Житичі».

Скріншот з додатка до проєкту рішення сесії

ПАТ «Житичі» та ТОВ «Ферпласт-Україна» належать громадянам Італійської Республіки (родині Ваккарі) та мають однакову юридичну адресу – Житомир, проспект Миру, 57. Основний вид діяльності «Житичів» - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, «Ферпласт-Україна» - виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів.

Нагадаємо, у вересні 2020 на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за припинення ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» права постійного користування земельною ділянкою на вул. Промислова, 1/154 й після цього розглянули питання щодо надання юридичній особі дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за цією адресою площею 8 га приватному акціонерному товариству «Житичі», заснованому італійцями.

«Це йдеться про компанію «Ферпласт», яка вже купила обладнання, купила приміщення на заводі хімічного волокна і хоче побудувати новий завод. Згідно плану в них навесні вже має бути запущене нове виробництво на заводі хімічного волокна», - пояснив під час сесії 3 вересня 2020 мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, Фонд держмайна збирався у 2018 році виставити на продаж ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна», в якому державна частка становить 98,285%. В травні 2018 року колишній завод хімволокна хотів розділити земельну ділянку площею 45,6412 га на вул. Промислова, 1/154 і влада Житомира придивилася там вільних 5 га, які можуть стати власністю громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада земля Житичі Ферпласт  
Матеріали по темі