Політика

​Арсеній Пушкаренко відкрив нові амбулаторії на Житомирщині, які побудували в рамках програми президента

26 March 2021, 18:28

Нові сучасні амбулаторії сімейної медицини запрацюють у селі Покалів та смт Першотравневе Коростенського району. В амбулаторіях також обслуговуватимуть і села, що знаходяться поруч.

Заклади оснащені сучасними меблями та необхідним медичним обладнанням, а приміщення забезпечено автономним енергозберігаючим опаленням. В амбулаторіях облаштують кімнати, де зможе проживати лікар, також всередині функціонуватиме стоматологічний кабінет та аптека.

Проєкт реалізували в рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво». До фінансування долучились і місцеві бюджети.

Відривали амбулаторії очільник Житомирської обласної партії «Слуга Народу», народний депутат Арсеній Пушкаренко та голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Я бачу метою нашого перебування при владі - побудувати доступну і якісну інфраструктуру: і медичну, і освітню, і спортивну для кожного українця. Щоб у кожній громаді, в кожному містечку та селі він себе почував комфортно і знав, що держава про нього піклується та держава тут поряд з ним і він може на неї розраховувати», - зазначив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

У нових амбулаторіях медичні працівники зможуть швидко надавати якісну допомогу жителям сіл та селищ.

«Раніше ми надавали допомогу в будівлі не підготовленій до медичного обстеження і комфорту людей. Зараз жителі громади будуть дуже задоволені, тому що, по-перше, тепло, все освітлено, матеріально-технічні умови й покращення, з'явилось багато приладів», - зауважив завідувач амбулаторії смт Першотравневе Іван Янкевич.

Окрім цього, за кошти субвенції для амбулаторій придбали нові службові автомобілі «Рено Дастер».

За словами Арсенія Пушкаренка, команда президента продовжує розбудовувати інфраструктуру, зокрема підвищувати якість та доступність медицини у сільській місцевості.

«Нам важливо прийти сьогодні в кожну громаду в рамках децентралізації й побудувати те, що громада сьогодні потребує. Там, де громада потребує нову сучасну медичну амбулаторію, ми її будуємо. Там, де потрібен новий дитячий садочок або його реконструкція, ми сьогодні це робимо, а там, де сьогодні потрібна нова дорога, ми її прокладаємо. Ви бачите, що сьогодні при амбулаторії є апартаменти, щоб лікар міг жити за потреби, якщо немає житла, бо мотивація переїжджати сьогодні в громаду і бути постійно на місці. Ми сьогодні в комплексі вирішуємо інфраструктурні проблеми», - розповів народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Програма «Велике будівництво» продовжується і в Житомирській області мають побудувати ще 15 таких амбулаторій.

«Це вже 9-та амбулаторія на Житомирщині з 24, ми все добудуємо. Ці програми - це приклад співпраці державної влади, обласної влади й ОТГ. Де існує співфінансування та справжні господарі, там з’являються амбулаторії, автомобілі. В синергії наша сила - державна влада, обласна та ОТГ. Тільки в синергії ми зможемо розвивати нашу державу», - сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко Слуга народу амбулаторія  
Матеріали по темі