Місто

​Як житомирський ФК«Полісся» вперше за останні 16 років грав на центральному стадіоні

26 March 2021, 19:14

Нарешті вдома, 26 березня житомирський ФК «Полісся» зіграв першу домашню гру на центральному стадіоні.

Востаннє на цьому газоні команда грала в листопаді 2004 року. Опісля розпочалася довготривала реконструкція та нескінченні обіцянки щодо її завершення. На сьогодні в експлуатацію здана перша черга, чи буде продовження робіт, поки не відомо, за словами голови облдержадміністрації, все залежить від бажання житомирян.

«16,5 років будували стадіон і я це зробив, ми разом з командою. Я тоді, не знаючи і не розуміючи, з чим зіштовхуюся, сказав, що побудуємо стадіон, і ми його побудували. Майже 170 млн. Найбільша оцінка для мене – це, коли я йшов біля фанатів, і мені дякують. Ось це для мене - найбільша оцінка, коли люди дякують. Всі інші капітальні вкладення лише за рішенням громади, назвемо їх так - «громадські слухання». Я особисто не буду приймати жодного рішення. Не хочу, мені набридло, що стадіон - це якась скарбничка, якийсь ломбард, куди ходили за грошима. За нашими попередніми підрахунками від 70 до 100 мільйонів ще потрібно для того, щоб повністю добудувати стадіон. Це на дооблаштування, там є тенісні корти. Точно не можу розповісти, ми робили попередній аналіз, потрібні ще значні кошти», - говорить голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Домашні матчі на власному стадіоні обійдуться команді в рази дешевше, але найголовніше, що через 16 років житомиряни зможуть підтримати рідну команду з трибун, - зазначив міський голова.

«Тисячі вболівальників з їх дітьми - це головна цінність такої підтримки. Команда втрачала в середньому 50 тис. грн за гру на чужому стадіоні, але тут головне не це. Головне - емоції та енергія, якою заряджають вболівальники нашу команду. Ми зберемо десятки тисяч підписів за те, щоб реконструкція продовжилася», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Глядачів на трибуни не допустили у зв’язку з карантинними обмеженнями, але, не зважаючи на це, вболівальники зібралися під парканом, де упродовж поєдинку підтримували житомирську команду.

«Радіємо, але така собі радість, так собі. Тому що стадіон зачинено, могли пустити хоча б на бігову доріжку, було б краще видно. А так люди топчуться», - ділиться Олексій.

«Хотілось потрапити з дітьми, щоб вони відчули атмосферу футболу», - говорить Наталія.

«Цей день дуже важливий, тому що 16 років не було великого футболу у Житомирі, й всі скучили за цим. Ми вже втомилися кататися за нашим клубом по всім містам України на домашні матчі, тому що ми не можемо грати вдома. Тому для нас особисто, для ультрас - це дуже важливий день. І для житомирян, які хочуть всією сім'єю хочуть прийти на стадіон - це також важливо», - сказав Костянтин.

«Команда не залишиться без підтримки на цей час і надалі. Будемо до кінця з командою і не важливо на секторі, за сектором, чи за територією стадіону», - каже Володимир.

Першу гру на реконструйованому стадіоні «жовто-зелені» зіграли проти херсонського ФК «Кристал». Житомирська команда забила перший гол. За результатами поєдинку ФК «Полісся» зіграло в нічию з ФК «Кристал» - 1:1.

Фоторепортаж з першої домашньої гри дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий.

22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» новий голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся» і 5 вересня зібрав нараду, аби обговорити реконструкцію центрального стадіону. А вже 16 жовтня цього ж року Бунечко «анонсував» розслідування про можливе розкрадання коштів на реконструкції стадіону «Полісся». У листопаді слідчі ГУНП звернулися до суду з клопотанням про доступ до речей та документів, необхідних для розслідування, розпочатого 7 жовтня 2017 року, щодо розтрати коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Мова йде про роботи, які виконувалися впродовж 2016-2019 років, сума завданих збитків ще встановлюється. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн.

У вересні 2020 року голова ОДА та підрядник обіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся».

17 лютого 2021 вболівальники житомирського «Полісся» влаштували акцію «Бунечка - човпти!» під стінами ОДА. У відповіді на запит народних депутатів голова ОДА 19 лютого повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн. Департамент регіонального розвитку ОДА 22 лютого 2021 року уклав угоду з ТОВ «Проспект-проект», яка за 330 тис. грн має зробити коригування проєктної документації по об'єкту: «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі».

Відеосюжет про дев’ять голів Житомирської облдержадміністрації, спочатку десятки, а згодом і сотні мільйонів гривень та 15 років будівництва дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч Полісся стадіон  
Матеріали по темі