Здоров'я

У деяких медзакладах Житомирської області вакцинувалися 50% працівників, є й такі, де на щеплення не погодився жоден

29 March 2021, 11:49

Станом на 29 березня в Житомирській області проти COVID-19 вакцинувалася 6101 особа. Серед них – медики, працівники соціальної сфери та силових структур, а також публічні особи.

Про це 29 березня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомила перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«На сьогодні щепили вже 6101 особу. А всього у нас вакцини 17 300, як ми повідомляли раніше», – зауважила Наталія Остапченко.

З її слів, у деяких закладах вакцинувалися 50% медичних працівників, а є й такі, де відсоток вакцинації нульовий.

«У нас є такі заклади охорони здоров’я, де медичні працівники зовсім не погодилися на вакцинацію. Я не хочу їх зараз озвучувати. Є лікарні, в яких 50% медичних працівників вакциновано, є лікарні, де 30% і 20%. Але ще раз і ще раз хочу повторити: будь ласка, медичні працівники, записуйтесь на щеплення, тому що це – ваша безпека», – закликала заступниця голови ОДА.

Наталія Остапченко також назвала кількість вакцинованих осіб окремо по деяких категоріях. Отже, за даним, озвученими в ОДА, в області вакциновано зокрема:

• працівників первинної медичної допомоги – 605;
• працівників екстреної медичної допомоги – 178;
• працівників закладів охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, – 990;
• працівників системи громадського здоров’я – 137;
• працівників відомчих закладів охорони здоров’я – 110;
• працівників приватних закладів охорони здоров’я – 370;
• працівників соціальної сфери, включаючи соціальних працівників, – 302;
• працівників критично важливих структур державної безпеки (ДСНС, Нацполіця, Нацгвардія, СБУ, Держприкордонслужба, військовослужбовці) – 1433.

Також в області щеплення отримали 118 публічних осіб.

«На Житомирщині вакцинували 118 публічних осіб. Ця цифра вже деякий час незмінна. Це не тому, що ми не хочемо, а тому що поки що вакцина використовується на тих осіб, яких украй необхідно сьогодні забезпечити щепленням», – поінформувала перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

Відповідаючи на запитання журналістів, вона також зазначила, що в області не фіксували випадків, коли люди заражалися COVID-19 після отриманого щеплення.

Нагадаємо, що 29 січня 2021, коли вакцини ще не було у Житомирі, Житомир.info запитував місцевих мешканців, чи планують вони вакцинуватися. Опитування дивіться тут. Чи змінилась за два місяці думка житомирян стосовно вакцинації від коронавірусу та чи посприяло цьому щеплення публічних осіб, дивіться у відео.

Переглянути ефір «Теми дня» щодо вакцинації від COVID-19 можна тут.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира і ввечері цього ж дня в міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус. Першим з таких лікарів став Василь Шутенко. 10 березня житомирський лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який першим в області вакцинувався проти COVID-19, розповів про рішення зробити щеплення, реакцію організму та самопочуття через два тижні.

Як відбувається вакцинація публічних осіб з непріоритетної групи, на собі перевірили журналісти Житомир.info, детальніше – у сюжеті. Згодом, через три доби після отримання щеплення, журналіст Житомир.info розповів про своє самопочуття та реакцію організму на вакцинацію

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина вакцинація  
Матеріали по темі