Суспільство

З 1 квітня у лісах Житомирської області розпочнеться «сезон тиші», екологи нагадали про заборони і штрафи

29 March 2021, 13:49

З 1 квітня по 15 червня 2021 року в лісах Житомирської області триватиме «сезон тиші»: у цей період заборонені роботи і заходи, які можуть стати джерелом підвищеного шуму.

Про це 29 березня попередила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Увага! з 1 квітня настає «сезон тиші» у лісах. Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляє, що з 1 квітня по 15 червня 2021 року в лісах та парках, на об’єктах благоустрою у зв’язку з сезоном тиші заборонені будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та занепокоєння диких тварин та птахів, серед них:
- стрільба;
- проведення вибухових робіт;
- феєрверків;
- санітарних рубок лісу;
- використання моторних маломірних суден;
- проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах», – йдеться у повідомленні.

В екологічній інспекції пояснюють: сезон тиші – це природоохоронний захід, що передбачений Законом України «Про тваринний світ» (стаття 39), який має на меті охорону диких тварин і птахів у період масового розмноження. «Сезон тиші» в Україні уперше став проводитися з 1 квітня 2016 року і діятиме щорічно у вище зазначений період.

У разі виявлення випадків порушення «тиші» винних обіцяють притягнути до адміністративної відповідальності передбаченої ст. 87 КУпАП, у вигляді штрафу в розмірі: на громадян – від 510 до 850 грн, посадових осіб — від 850 до 1190 грн.

Також зазначено, що в цей період Державна екологічна інспекція Поліського округу активізує роботу щодо попередження та виявлення випадків порушення сезону тиші.

Нагадаємо, з 1 квітня 2021 року на території Житомирської області розпочинається нерестова заборона на вилов риби у водоймах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "сезон тиші" ліс екологія лісівник еколог екологічна інспекція  
Матеріали по темі