Фоторепортаж

«Рілля», коріння дерев і будматеріали: як проходить реконструкція Нового бульвару в Житомирі. Фоторепортаж

29 March 2021, 15:41

Ввечері 26 березня у соцмережах житомиряни почали активно обговорювати те, що у ході реконструкції на Новому Бульварі розібрали фонтан. Палкі обговорення тривають і досі - більшість коментаторів обурюється зникненням фонтану.

Тож 29 березня ми вирішили подивитися, як зараз проходять роботи з реконструкції та який вигляд має вже відкрита для проходу частина бульвару.

Зранку тут активно працює більше десяти будівельників: вкладають плитку, проводять заміри, розмішують бетон тощо.

Старий гранітний фонтан вже повністю демонтували. На його місці зараз знаходяться лише щебінь, пісок та лежать новенькі каналізаційні люки.

Проте, за проєктом реконструкції , який затвердили 18 червня 2020 року на сесії міської ради, передбачений капітальний ремонт фонтану. Йдеться про заміну інженерних мереж та інженерного обладнання, заміну форсунок; опорядження фонтану сучасними матеріалами та підсвіткою.

За ескізами, які прикріплені до проєкту, фонтан матиме такий вигляд:

На відкритій частині бульвару, хоч і вкладена плитка, роботи ще незавершені: так, з обох боків від плитки на клумбах і частково на дорозі лишилося будівельне сміття та коріння видалених рослин, з клумб стирчать кабелі мереж, декілька з новеньких плиток вже подряпані чи тріснуті. Проте це не заважає житомирянам активно тут гуляти.

Нагадаємо, 17 серпня 2020 у Житомирі відбувся аукціон на тендері управління капітального будівництва з реконструкції території благоустрою Нового бульвару з очікуваною вартістю в 22 млн 255,8 тис. грн. Спершу переможцем було визнано житомирське ПРБФ «Комунальник» з пропозицією в 17 млн 732,1 тис. грн.

15 вересня 2020 замовник відхилив найдешевшу пропозицію ПРБФ «Комунальник» у 17 млн 734,1 тис. грн. Підставою для такого рішення стало те, що переможець не мав дозволу на проведення археологічних розвідок, розкопок, а також досліджень решток життєдіяльності людини, що містяться під земною поверхнею, під водою, виданий Міністерством культури України.

Відповідно, переможцем торгів було визнано іншого учасника торгів – ТОВ «УК «Комфорт-Буд» з пропозицією у 19 млн 110,3 тис. грн.

1 жовтня 2020 року в Житомирі розпочались підготовчі роботи з реалізації проєкту реконструкції, почали демонтаж старого покриття на Новому бульварі. Також підрядник почав зрізати старі дерева та кущі, видалення яких попередньо погодив виконавчий комітет. На ділянці з 15 жовтня працювали археологи, які проводили нагляд під час земляних робіт.

А 25 січня 2021 року будівельники завершили першу частину реконструкції Нового бульвару.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новий бульвар реконструкція ремонт фонтан  
Матеріали по темі