Влада

​Голова облради про два комунальні заклади у Житомирі: для «Лісового берега» шукатимуть інвестора, а склади «М’ясомолторгу» збираються продати

2 April 2021, 10:11

Два комунальні заклади Житомирської обласної ради - санаторій «Лісовий берег» та підприємство «М'ясомолторг» - збиткові. Про плани влади щодо цих закладів 1 квітня на своїй сторінці у фейсбук написав голова облради Володимир Федоренко.

«Лісовий берег перебуває у стадії ліквідації, а на послуги, які надає М'ясомолторг, зі слів директора, немає достатнього попиту. Як результат - дві майнові бази простоюють дарма, коли могли б приносити реальний прибуток та користь громадам», - йдеться у дописі.

Володимир Федоренко звернув увагу на вдале розташування санаторію «Лісовий берег» на околиці Житомира.

«Лісовий берег. Майже 10 га території. Навколо ліс, а до міста рукою подати. Боляче бачити, як від часу руйнується такий чудовий комплекс. Звичайно, аби привести територію та приміщення до ладу, необхідні значні фінансові ресурси і без допомоги інвестора нам не обійтись. Щиро вдячний працівникам, які зберегли цей заклад до наших днів. Саме на таких чесних та порядних людях і тримається наше суспільство. Буду особисто звертатися до бізнесу та іноземних партнерів та шукатимемо найбільш сприятливий варіант розбудови цієї території», - зазначив голова обласної ради.

Щодо підприємства «М'ясомолторг», Володимир Федоренко відмітив велику територію складських територій, з яких третина не використовується, тож чекає пропозицій керівництва щодо подальшого функціонування продовольчої бази, інакше підприємство буде виставлено на продаж.

«Складські приміщення загальною площею 5 тисяч квадратних метрів. З них зайнято лише 35%. Зрозуміло, що підприємство працює в мінус. На комісії з питань комунальної власності та майнових відносин депутати підтримали заклад та погодили фінансування заборгованості по заробітній платі та електроенергії, втім нести цей тягар тривалий час обласний бюджет не в силі. Домовились з директором на місячний термін для надання пропозицій щодо подальшого функціонування бази. Якщо жодна з них не задовольнить депутатський корпус, будемо приймати непросте, але реалістичне рішення - виставляти об'єкт на Прозоро», - написав на своїй сторінці у соцмережі Володимир Федоренко.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2021 робоча група Житомирської облради обговорювала долю двох комунальних санаторіїв - «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег», який наразі перебуває у стадії ліквідації, та «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради. Один з них вирішили зберегти, а інший - продати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лісовий берег санаторій М'ясомолторг комунальний заклад збиток облрада Федоренко  
Матеріали по темі