Події

​У Житомирській області начальник відділення виправної колонії за 5 тисяч гривень «продав» ув'язненому заохочення

2 April 2021, 10:15

Правоохоронці викрили на одержанні неправомірної вигоди начальника відділення виправної колонії у Житомирській області. За 5 тисяч гривень посадовець «продав» ув'язненому заохочення.

Про це Житомир.info2 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, начальник відділення виправної колонії пообіцяв ув'язненому ініціювати перед керівництвом колонії розгляд питання щодо застосування йому заохочення за грошову винагороду на суму 5000 грн. Відтак після того, як посадовець отримав від засудженого неправомірну вигоду, був підготовлений відповідний рапорт щодо його заохочення. Наразі посадовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади»,– йдеться у повідомленні.

Згодом ДБР повідомило, що мова йде про Райківську виправну колонію. Начальник відділення за гроші влаштовував зняття догани з ув’язненого.

«Слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому повідомили про підозру капітану, начальнику відділення ДП «Райківська виправна колонія (№73)», який за гроші влаштовував зняття догани з ув’язненого. Слідством встановлено, що у березні 2021 року правоохоронець домовився із засудженим про надання неправомірної вигоди у сумі 5 000 гривень за зняття раніше накладеного стягнення. За ці гроші працівник виправної колонії мав вплинути на свого колегу, аби ініціювати питання зняття догани. Після інформування товариша засудженого про виконання умов угоди, капітан одержав гроші на власну банківську картку. Таким чином, начальник відділення виправної колонії підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та обіцянці здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводить Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році у Житомирській області затримали майора внутрішньої служби, який отримав від родичів ув’язненого «мобільний» хабар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виправна колонія хабар ув'язнений  
Матеріали по темі