Здоров'я

​У Житомирській ОДА назвали лікарні, де найбільша завантаженість «ковідних» ліжок

5 April 2021, 10:58

У лікарнях Житомирської області зайнято 66% ліжок, передбачених для надання допомоги хворим на коронавірус.

Про це 5 квітня під час щотижневого брифінгу повідомила перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко, відповідаючи на запитання щодо лікарень Житомирщини, найбільш завантажених хворими, та який відсоток «ковідних» ліжок наразі зайнято.

«Усього на сьогодні в області зайнято 66% ліжок. Найбільш завантаженими є Малин, Новоград-Волинський, Олевськ, Житомирська районна лікарня та Попільнянська лікарня. Але маршрути пацієнтів моніторяться постійно, цілодобово. Жоден житель області не буде залишений без медичної допомоги. Просто шукаються лікарні, де поблизу є вільні ліжка, і карети екстреної медичної допомоги будуть доставляти хворих на COVID. Хочу заспокоїти: не хвилюйтеся, ліжок вистачить. Поки що ситуація абсолютно контрольована, хоча дійсно завантаженість дуже висока, медичні працівники виснажені, дуже важко і багато працюють, але, тим не менше, допомога надається», - розповіла Наталія Остапченко.

Нагадаємо, за даними КНП “Обласний центр громадського здоров’я” Житомирської облради, станом на 4 квітня в області хворими на коронавірус та пацієнтами з підозрою на коронавірус було зайнято 2068 ліжок з 2919, тобто 68,7%.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 5 квітня в Житомирській області лабораторно підтверджено 74739 випадків коронавірусної хвороби. За минулу добу, 4 квітня, виявлено 557 нових випадків COVID-19. За увесь час пандемії від ускладнень померли 1263 людини, упродовж минулої доби зафіксували 13 летальних випадків. Всього одужали 53758 людей, активних хворих – 19718.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус лікарня інфекційне відділення завантаженість  
Матеріали по темі