Новини компаній

Як увійти в IT, якщо ти гуманітарій

6 April 2021, 16:26

IT-індустрія в наш час вважається однією з найпопулярніших та найпрестижніших галузей роботи. Представники інших спеціальностей все більше уваги звертають на IT. Всупереч популярним стереотипам, почати працювати в IT можна навіть не маючи відповідної освіти.

Індустрія активно розвивається, та продукує все нові вакансії, які не обов’язково потребують розвинутих навичок з програмування та високоспеціалізованих знань. До того ж, певні аспекти і нюанси IT-професій можна засвоїти вже в процесі роботи.

Окрім високих заробітків IT-індустрія дозволяє швидко вивчати нові тренди і розвиватись професійно. Деякі напрями навіть дають можливість працювати віддалено – серед них remote java developer jobs та freelance front end developer. Проте новачкам найлегше досягти успіху в професії, які потребують більш загальних знань.

Якщо ви гарно ладнаєте з людьми, не боїтеся стресових ситуацій та вмієте забезпечити комфорт для всіх співробітників, посада HR-спеціаліста створена для вас. Цей напрям в IT-індустрії не дуже відрізняється від аналогічних в інших галузях, проте потребує знання термінології, особливостей та трендів IT для максимального розуміння потреб спеціалістів.

Навіть найкращий проект може завершитись невдачею через нестачу реклами і публічності. Запобігти цьому має маркетолог – йому доведеться працювати з контентом, вміти користуватися каналами просування, розбиратися в контекстній та таргетованій рекламі, а також на високому рівні володіти англійською мовою. Такий експерт потрібен в будь-якій індустрії, отже для переходу в IT необхідно лише вивчити термінологію та особливості галузі та цільової аудиторії.

Project Manager – це людина, що з початку і до кінця керує проєктом, складаючи його план, обговорюючи всі питання з замовником та контролюючи хід роботи. Такому спеціалісту доведеться вирішувати будь-які проблеми проекту, і на ньому лежить левова частка відповідальності – проте висока середня ставка добре компенсує усі турботи. Така посада підійде для людини, що любить організовувати роботу, приймати важливі рішення, а також добре розбирається в основах програмування і технічних аспектах.

Якщо ви добре вмієте писати тексти та швидко засвоюєте нову термінологію, кращим варіантом для вас стане професія копірайтера. Щоб досягти успіху в цій галузі, потрібно буде вивчити основні поняття, розглянути напрями програмування та швидко відстежувати нові тренди.

Дизайнер – ще один з найпопулярніших напрямів для не IT-спеціалістів, який потребує гарного смаку, розвинутої фантазії та зосередженості. В цій професії можна розвиватися за декількома галузями – веб-дизайн, графічний дизайн та 3D-арт. В залежності від обраного напрямку, потрібно буде оволодіти різними програмами, проте Photoshop та Illustrator є обов’язковими для кожного.

Тестувальник ПЗ – це людина, яка перевіряє якість продукту та забезпечує відсутність збоїв і помилок. Такий спеціаліст потрібен в будь-якому напрямі – розробка мобільних додатків, сайтів, ігор, програмного забезпечення. Професія має досить низький поріг входу, проте перед пошуком роботи доведеться пройти підготовку, вивчивши основи тестування, його види та різноманітні техніки тест-дизайну, і навчившись грамотно складати звіти.

Звісно, для оволодіння будь-якою з цих професій доведеться докласти зусиль та ознайомитись хоча б з основами специфічної термінології, проте для деяких вакансій особисті якості та навички можуть виявитись навіть важливішими за технічну обізнаність.

Спробувати себе в новій галузі роботи варто, адже таке рішення дозволяє підвищити рівень знань і отримати нові корисні вміння. Постійний розвиток індустрії забезпечує можливість кар’єрного росту та нових досягнень.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі