Події

В Житомирській області до суду передали справу водія, який скоїв смертельну ДТП: одна людина загинула, п’ятеро були травмовані

6 April 2021, 17:25

На Житомирщині судитимуть водія, який спричинив смертельну ДТП, унаслідок чого постраждали шестеро осіб, серед яких неповнолітня дитина.

Про це 6 квітня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть однієї людини та тілесні ушкодження різного ступеню п’ятьом особам (ч. 2 ст. 286 КК України). За даними слідства, дорожньо-транспортну подію у червні 2020 року скоїв житель Вінницької області. Рухаючись на автомобілі Volkswagen Passat по автодорозі Кременець-Біла Церква-Ржищів неподалік с. Мовчанівка Ружинського району увечері, близько 23.00 год, під час обгону попутного транспорту проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості та зіткнувся із зустрічним автомобілем Suzuki New Gv, після чого ще й із мотоблоком. Унаслідок зіткнення пасажир Volkswagen Passat, батько водія, від отриманих травм помер, водій та троє пасажирів іншого автомобіля, серед яких 7-річна дитина, отримали тілесні ушкодження різного ступеню. Також постраждав і водій мотоблоку», - йдеться у повідомленні.

Справу розглядатиме Ружинський районний суд.

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури підтримуватимуть публічне обвинувачення.

«Санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, ввечері 12 червня 2020 року 45-річний водій автомобіля Volkswagen Passat, житель Вінничини, при об’їзді мотоблоку із причепом, завантаженим сіном, що рухався у попутному з ним напрямку, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з Suzuki Grand Vitara під керуванням 53-річного жителя Київщини. У результаті дорожньо-транспортної пригоди від отриманих травм у лікарні помер 74-річний пасажир Volkswagen Passat, тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали водії обох авто, 26-річний керманич мотоблоку, три пасажири з автомобіля Suzuki Grand Vitara – 1970, 1989 та 2013 років народження. Рятувальники за допомогою гідравлічного обладнання деблокували та передали медикам водія та пасажира пошкодженого авто Volkswagen Passat.

Як повідомляв Житомир.info, справу про смертельну ДТП, яку в листопаді 2018 року скоїв депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов, передали до суду лише в лютому 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП прокуратура суд Ружинський район  
Матеріали по темі