Політика

Арсеній Пушкаренко відвідав навчальні заклади на Житомирщині, які відремонтували в рамках програми президента

6 April 2021, 17:48

Народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Богдан Кицак відвідали освітні заклади в Бердичівському районі, у яких була проведена реконструкція в рамках президентської програми «Велике Будівництво».

Сучасний, яскравий та доступний - саме такий освітній простір після капітального ремонту отримали учні Гришковецької гімназії. Зокрема змін зазнали: шкільні кабінети, коридори, спортивна та актова зала. Тепер учні снідають у світлій та просторій їдальні, а їжу їм готують на новій кухні. Також заклад став доступнішим для дітей з інвалідністю. Крім того, була проведена термомодернізація приміщення.

«Загальна вартість об'єкта - 32 млн грн, також було співфінансування з міського бюджету. Об'єкт дуже гарний, на який ми так довго чекали, від якого отримують задоволення не лише діти та викладачі, а й всі хто має можливість відвідати цей освітній заклад. Тут навчається 470 учнів. Видно, що і зовнішнє оздоблення виконане, і утеплення, внутрішні ремонти повністю проведені», - говорить голова Гришковецької ОТГ Ірена Лісова.

Завдяки програмі «Велике будівництво» школи у селах стають прогресивнішими та не поступаються у матеріальній базі міським освітнім закладам. Арсеній Пушкаренко зауважив, що дана гімназія є одним з прикладів успішної взаємодії між керівництвом держави та очільниками громади.

«Черговий приклад успішної співпраці центральної влади й місцевої влади, адже цей об'єкт фінансувався з фонду регіонального розвитку. За минулий рік програма президента «Велике будівництво» виконана. Я б сказав, навіть, перевиконана, понад 100 шкіл. Цього року заплановано 95 шкіл, але я переконаний, що спільними зусиллями, в синергії нам вдасться, як минулого року, перевиконати план і здати більше як 100 шкіл», - зазначив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Далі народний депутат відвідав Хажинську школу. Тут була проведена термомодернізація закладу.

За словами голови Семенівської громади, фасад школи став привабливим, а головне, тепер вони мають більше тепла, завдяки чому заощаджують.

«Ми знаходимося на території Хажинської школи, в якій знаходиться окрім школи, ще й дитячий садочок, де 40 вихованців. Вони знаходяться в одному приміщенні. Ми дуже раді тому, що це приміщення термомодернізоване, і сьогодні тепло й комфортно нашим діткам. Ось ми пройшли опалювальний сезон і бачимо, наскільки це ефективно і гарно», - каже голова Семенівської ОТГ Наталія Семенюк.

Народний депутат України Богдан Кицак зазначив, що команда «Слуга Народу» буде шукати можливості аби зробити ремонт й в приміщенні школи.

«Провели коригування проєкту і ми сподіваємося, що у 2022 році вдасться забезпечити фінансування для того, щоб внутрішнє оснащення школи відповідало всім вимогам, і це був повністю готовий проєкт. Ми хочемо зробити все можливе, щоб стати прикладом, на який будуть рівнятися всі інші», - сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу»Богдан Кицак.

Наостанок Арсеній Пушкаренко зазначив, що побудувати доступну й якісну інфраструктуру, є пріоритетним завданням для політичної сили Слуга Народу.

«Ідея «Великого Будівництва» у тому, щоб у кожній громаді створити дійсно комфортні умови, комфортну інфраструктуру спортивну, освітню й медичну. Ми у своїй діяльності, як народні депутати, передусім реагуємо на ті звернення та ті ініціативи, які приходять від громад. Та громада, яка ініціативна, звичайно отримує більше, тому що людина думає сьогодні про свою громаду та мешканців, і такі люди заслуговують на повагу. Нам приємно, що це член нашої команди. Від президента до голови громади в синергії спрямовуємо наші зусилля на розбудову сучасної, якісної інфраструктури в кожній громаді», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Велике будівництво Бердичівський район Пушкаренко Кицак  
Матеріали по темі