Суспільство

​Житомирянка заробила понад 280 тис. грн на ретрансляції центральних телеканалів: справу скерували до суду

7 April 2021, 09:11

У Житомирі підприємниця заробила понад 280 тис. грн на ретрансляції центральних телеканалів, справу про порушення суміжних прав прокуратура скерувала до суду

Про це Житомир.info повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення суміжних прав, а саме, незаконному розповсюдженні програм мовлення, що спричинило потерпілому матеріальну шкоду у великому розмірі (ч. 2 ст. 176 КК України). За даними слідства, 53-річна жителька міста Житомира, директорка приватного підприємства, не маючи ліцензії на такий вид діяльності, ретранслювала місцевим жителям одного з приміських сіл програми шести центральних телеканалів.

Зокрема, підключивши бажаючих через спеціальне обладнання до телекомунікаційної мережі підприємства, надала їм вільний, без обмежень доступ до перегляду телепрограм. Абонентську плату користувачі сплачували відповідно до укладених договорів.

Це при тому, що виключні права використовувати, дозволяти чи забороняти іншим особам використання зазначених програм належить товариству з обмеженою відповідальністю, розташованому у місті Києві», - йдеься у повідомленні.

Таким чином незаконною діяльністю, яка тривала протягом півтора року, володільцю суміжних прав завдано матеріальної шкоди на суму понад 280 тис. грн.

З огляду на щире каяття у скоєному та відшкодування матеріальних збитків у повному обсязі, між підозрюваною та потерпілим укладено угоду про примирення, яку разом з обвинувальним актом скеровано до Житомирського районного суду.

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, у 2017 році СБУ заблокувала ретрансляцію в місті Житомирської області заборонених російських телеканалів.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2021 року Житомирські провайдери виконали рішення РНБО і заблокували канали «112», NewsOne і ZIK

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура телеканали трансляція суд  
Матеріали по темі