Влада

На комісії Житомирської облради обговорювали завершення реконструкції стадіону «Полісся»: недоліків ще дуже багато

7 April 2021, 10:01

6 квітня відбулося засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин: голова комісії Сергій Крамаренко поставив на голосування порядок денний, який включав 33 питання.

Про це повідомила пресслужба Житомирської облради.

Зокрема, на комісії говорили про проблемні питання стосовно реконструкції центрального стадіону «Полісся».

«Присутніх інформувала директор Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики Надія Дмухівська. Вона зазначила, що майже всі недоліки, на які звертав увагу заклад, включенні до коригування проєкту реконструкції західної трибуни, окрім освітлення бігових доріжок, що у свою чергу унеможливлює тренування спортсменів у вечірній час та проведення чемпіонатів. Зараз готуються документи про передачу на баланс школи об’єктів першої черги будівництва: північна трибуна, футбольне поле і благоустрій», - йдеться у повідомленні.

За словами Надії Дмухівської, до цього проєкту не було включено освітлення бігових доріжок і департамент регіонального розвитку ОДА доручив його розробку саме школі, що на думку депутатів неприпустимо, адже цим має займатись замовник.

«Тільки нещодавно ми відкрили новий стадіон і підсумували, що епопея будівництва майже завершена, як сьогодні виявляється, що недоліків ще дуже багато. Депутати прийняли принципову позицію: будемо досліджувати, що там не добудовано і не дороблене. Будемо вимагати від підрядників і замовників доробити це і здати у відповідності до проєкту, тому що стільки часу сил і коштів вже на нього витрачено, що це вимагає, щоб там все було зроблено ідеально», - зазначив голова комісії Сергій Крамаренко.

Нагадаємо, на брифінгу 1 квітня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів про хід робіт на центральному стадіоні «Полісся» в Житомирі зазначивши, що подальша реконструкція стадіону може коштувати від 75 до 100 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» тривала більше 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн. У вересні 2020 року голова ОДА та підрядник обіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся».

У відповіді на запит народних депутатів голова ОДА 19 лютого 2021 року повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн. Департамент регіонального розвитку ОДА 22 лютого 2021 року уклав угоду з ТОВ «Проспект-проект», яке за 330 тис. грн має зробити коригування проєктної документації по об'єкту: «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі».

Як житомирський ФК «Полісся» 26 березня 2021 року вперше за останні 16 років грав на центральному стадіоні дивіться у відеосюжеті. Фоторепортаж з першої домашньої гри тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада стадіон Крамаренко Дмухівська  
Матеріали по темі