Події

​Чоловік, який підірвав гранату і може отримати довічне ув’язнення за посягання на життя правоохоронців, спокійно розгулює Житомиром

7 April 2021, 14:28

Чоловік, який в ніч з 21 на 22 березня у Житомирі підірвав гранату, втікаючи від поліції, зараз спокійно розгулює по місту, хоча має позитивний тест на коронавірус.

Про це Житомир.info7 квітня повідомили читачі.

«Чоловік, який підірвав гранату зараз спокійно ходить по місту. Так, в нього ампутована рука. Ще в нього коронавірус», – розповіла читачка.

У ГУНП у Житомирській області Житомир.info розповіли, що слідчі подали до суду клопотання про обрання чоловікові запобіжного заходу, але поки рішення немає.

«Слідчі подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під варто. Прокуратура клопотання підтримала, але ще рішення судом не винесене, а лише суд може обирати міру запобіжного заходу», – розповіла речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Також у поліції зазначили, якщо в чоловіка дійсно підтверджений коронавірус, то на нього можуть скласти протокол за порушення правил карантину.

Як повідомляв Житомир.info, чоловіка підозрюють одразу у декількох злочинах: ч. 1 ст. 263 - незаконне носіння, придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років), ч. 2 ст. 345 - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень (карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.) та ст. 348 КК України – посягання на життя працівників правоохоронного органу (караються позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната поліцейські правоохоронці чоловік вибух  
Матеріали по темі