Політика

​ Арсеній Пушкаренко: медична інфраструктура на Житомирщині має бути якісною та доступною

7 April 2021, 16:43

Народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Богдан Кицак відвідали Бердичівську міську лікарню, де в рамках національної програми «Велике будівництво» здійснюється реконструкція приймального відділення.

Наразі будівельні роботи завершальному етапові. Крім сучасних медичних кабінетів, лікарня матиме новітнє обладнання, наприклад комп'ютерний томограф.

За словами народного депутата України Арсенія Пушкаренка, зробити медицину доступною для кожного, є одним з пріоритетних завдань для команди президента.

«Ви бачите нове, сучасне приймальне відділення за всіма стандартами. Ми не просто робимо ремонти, сьогодні вже є деяке обладнання. Якщо не помиляюся, МРТ вже під'єднали, а рентген-апарат буде підключений найближчим часом. Фактично стадія готовності 90%. Залишається питання співфінансування громади - це всередині меблі та деяке обладнання. Бачимо пандус робиться тут за рахунок Бердичівської громади. Максимум кілька місяців на відкриття цього нового приймального відділення. Я вважаю, що саме такою має бути інфраструктура», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


Завдяки синергії та співпраці між усіма представниками влади, медицина вийде на новий рівень, дане приймальне відділення тому приклад - переконаний секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

«Критично важливою є співпраця з обласною державною адміністрацією, облрадою та народним депутатом. Ми бачимо, які є плоди спільної роботи. Саме спільно, разом зі співфінансуванням ми можемо добудовувати такі об'єкти», - сказав секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Крім приймального відділення у Бердичівському районі з’явилися нові сучасні амбулаторії сімейної медицини. Заклади оснащені меблями, необхідним медичним обладнанням, а в приміщеннях облаштована кімната для проживання лікаря.

«Ми поставили собі за завдання довести її до логічного завершення, тому що ця програма показала свою ефективність та необхідність, щоб у кожній громаді була своя амбулаторія. Після завершення процесу децентралізації ми трохи пришвидшуємо цей процес, щоб не розтягувати на роки. І зараз ми бачимо, що майже кожного місяця відкривається амбулаторія», - каже народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Богдан Кицак.

Одна з амбулаторій знаходиться в смт Гришківці. Наразі тут залишилися лише роботи з благоустрою прилеглої території, і вже найближчим часом тут планують приймати пацієнтів.

«Такий об'єкт був надзвичайно нам необхідний, адже населення нашої громади - це 10 тисяч, половина з них (це 5 тисяч) проживають у селищі Гришківці. Сьогодні ми маємо невеличку амбулаторію, куди навіть було не зайти лікарям та людям, взагалі некомфортно було працювати», - розповідає голова Гришковецької ОТГ Ірена Лісова.

«В кожну таку сучасну нову медичну амбулаторію держава передає автомобіль«Рено Дастер», він вже є у громади, але поки при старій амбулаторії», - додав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Друга амбулаторія знаходиться в селі Семенівка. Заклад вже активно працює та навіть приймає пацієнтів сусідніх областей.

«Це одна з 9 медичних амбулаторій, яка вже здана в експлуатацію та функціонує. Тут повним ходом працюють лікарі, звертаються пацієнти, навіть є з сусідніх областей підписані договори. Тут є сучасне обладнання, меблі, вона повністю всім забезпечена. Також є кімната з окремим входом для вакцинації. Ідея цих амбулаторій - це якісні медичні послуги на місцях. І сьогодні ми бачимо, що створені сучасні умови для медичних працівників й для тих громадян, які сюди звертаються», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

За словами Арсенія Пушкаренко в Житомирській області планують побудувати ще 15 амбулаторій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко амбулаторія Гришківці  
Матеріали по темі