Події

​На Хмельниччині встановили викрадачів елітного автомобіля: 31-річного жителя Житомирської області посадили під домашній арешт, його спільника – шукають

8 April 2021, 10:20

На Хмельниччині поліцейські встановили викрадачів елітного автомобіля. Подія сталася в січні 2021 в місті Славута. Зловмисники викрали припаркований у дворі Toyota Lexus і продали його у Івано-Франківську. 5 квітня правоохоронці встановили особи крадіїв: 31-річного жителя Житомирської області суд відправив під домашній арешт, а його спільника – 40-річного вінничанина досі розшукують.

Про це 6 квітня повідомила пресслужба ГУНП в Хмельницькій області.

«Шепетівські оперативники розшукали двох підозрюваних, що викрали елітну автівку в м. Славута. В ході слідства правоохоронці встановили, що зловмисники також вчинили ряд тяжких злочинів у інших областях України», - повідомили в поліції.

23 січня 2021 року у м. Славута невстановлені особи незаконно заволоділи автомобілем «Тойота Лексус» місцевого жителя, що був припаркований у дворі житлового будинку.

В ході проведення розшукових заходів поліцейським вдалось встановити місцезнаходження викраденого авто та осіб, причетних до скоєння злочину.

«5 квітня співробітники Шепетівського районного управління поліції спільно з працівниками кримінальної поліції ГУНП та за процесуального керівництва окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисників. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази, що доводять причетність чоловіків до вчинення злочину. Також встановлено, що вказані особи фігурують у досудових розслідуваннях в інших областях України за вчинення розбійного нападу, крадіжки, незаконне поводження зі зброєю та бандитизм», - повідомили хмельницькі правоохоронці.

Транспортний засіб зловмисники «реалізували» у м. Івано-Франківську, наразі автомобіль вилучено та після проведення необхідних експертиз буде повернуто власнику.

Шепетівські слідчі вже оголосили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального Кодексу України — Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної матеріальної шкоди. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

«Один з підозрюваних, 40-річний житель м. Вінниці, переховується від органів слідства, наразі його вже оголошено у розшук. Його спільнику, 31-річному жителю Житомирської області, судом обрано запобіжний захід — домашній арешт. Досудове розслідування триває», - зазначили правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого 2021 на автостоянці супермаркету в Житомирі знайшли BMW X5, який тижнем раніше викрали на Рівненщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон викрадення автомобіль Lexus Хмельницька область  
Матеріали по темі