Фоторепортаж

Чи змінився за рік парк «Дивосвіт» на житомирській Крошні, який переміг у бюджеті участі 2017, але й досі роботи не завершили. Фоторепортаж

8 April 2021, 12:37

Розкидане сміття, випалений очерет, зелена вода та болото - такий вигляд і досі має проєкт бюджету участі «Дивосвіт» на Крошні. За рік роботи так і не продовжились, хоча мали бути завершені до кінця 2020 року.

Парк розваг та відпочинку на Крошні «Дивосвіт» є переможцем проєктів бюджету участі 2017 року. Вартість даного проєкту складала 1 млн грн, за які передбачались роботи з очистки зони вздовж болота (колишнього глиняного кар'єру). Із вказаної суми 119 тис. грн управління комунального господарства Житомирської міської ради заплатило «Житомирводпроекту» за проєктні роботи по об’єкту.

Самі ж роботи з очистки болота дуже довго не могли початися, оскільки управління комунального господарства Житомирської міської ради шукало виконавця з відповідним досвідом.

Лише на початку вересня 2019 року УКГ знайшло підрядника і уклало угоду з ТОВ «ММ-Буд» на капітальний ремонт благоустрою території «Дивосвіт». Вартість підписаного договору склала 858 тис. грн. За умовами первинного договору роботи мали завершитися наприкінці 2019 року. Коли ж терміни підійшли, підрядник та замовник уклали додаткову угоду про продовження дії договору до 1 вересня 2020 року. Зазначимо, що до кінця 2019 УКГ Житомирської міської ради взагальному перерахувало фірмі-підряднику 283,5 тис. грн. Більше оплат не було.

ТОВ «ММ-Буд» зареєстроване в Житомирі по вулиці Параджанова. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал - 85 тис. грн. Власником фірми є Віталій Анатолійович Масловський.

У травні минулого 2020 року в коментарі для Житомир.info начальник управління комунального господарства Олександр Марцун повідомив, що роботи з очищення водойми призупинилися у зв’язку з карантином, але до кінця поточного року вони мають завершитися.

Відтоді минув майже рік, а жодні роботи на цьому місці не відбуваються. Місцеві жителі продовжують відпочивати біля кар’єру. На жаль, багато хто залишає біля водойми своє сміття після пікніків.

«Бюджет міста Житомира у зв'язку з ковідом взагалі розглянув тільки ті питання, які життєво необхідні і без них не можна обійтися. “Дивосвіт” в цьому випадку не є пріоритетним. Взагалі безліч якихось питань, які потребують коштів на будівництво, вони не розглядалися і може до них повернуться лише тоді, коли буде більш оптимістичний прогноз по надходженнях до міського бюджету. А враховуючи те, що підприємства зупинено у зв'язку з ковідом, вони не платять податки, перспектива не райдужна. Ми цей проєкт не залишимо, він у будь-якому разі, напевно, буде добудовуватися, але стосовно цього року я якоїсь конкретної інформації надати не можу», - прокоментував 7 квітня 2021 року для Житомир.info начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Який вигляд зараз має парк розваг та відпочинку на Крошні «Дивосвіт», реалізований за кошти бюджету участі - дивіться у фоторепортажі.

Який вигляд минулого року мав парк розваг та відпочинку на Крошні «Дивосвіт», дивіться тут.

Нагадаємо, парк розваг та відпочинку на Крошні «Дивосвіт» у жовтні 2017 року отримав 864 голоси та увійшов до переліку з 13 переможців. Його автором є Віктор Бахуринський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дивосвіт Крошня УКГ проєкт бюджет участі  
Матеріали по темі