Фоторепортаж

​На Михайлівській у Житомирі відкрили виставку до дня народження пластового руху. Фоторепортаж

12 April 2021, 13:57

У Житомирі на вулиці Михайлівській 12 квітня відкрили пересувну експозицію "Не зрадили своїх присяг", присвячену до 109 річниці з дня народження пластового руху в Україні.

Фото, спогади, особисті матеріали розповідають про тих, хто вперше заснував «Пласт» у Львові та організував його осередки в містах.

«Присягаю своєю честю, що робитиму все, що в моїх силах, щоб бути вірним Богові і Україні та допомагати іншим...» – слова, які промовили пластуни, складаючи Першу Пластову Присягу у Львові 12 квітня 1912 року, й на сьогодні є провідною ідеєю організації, повідомляють на сайті Житомирської міської ради

«Ця виставка присвячена 109 річниці першої пластової присяги. Ми дуже пишаємося, що пластовий рух у Житомирі розвивається, що багато дітей долучається до цього руху, що громадська організація «Пласт» є найбільшою громадською організацією України в ній зараз понад 10 тисяч учасників і загалом станиці представлені по всьому світу і дуже круто, що Житомир долучається до цієї події. Ми планували багато інтерактивних заходів, але тут залишили тільки виставку, так як вона буде на вулиці і буде тривати впродовж всього місяця, і можна буде долучитися, подивитися, привести дітей», – розповіла Житомир.info начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.

На фейсбук-сторінці Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради до 16 квітня триває онлайн-конкурс на творчий та оригінальний допис, присвячений річниці пластового руху. Перемогу отримають ті, хто матиме найбільше вподобайок та поширень, їх оголосять 19 квітня.

Виставку «Вони не зрадили присяг», присвячену історії українського пласту, можна переглянути на вулиці Михайлівській до 10 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 року на сесії міської ради депутати підтримали створення Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пласт виставка пластовий рух Михайлівська  
Матеріали по темі