Політика

​ Народні депутати Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко долучилися до висадки дерев на Житомирщині

13 April 2021, 13:17

Створюємо ліси разом. Народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко долучилися до акції «Озеленення Планети». Разом зі своєю командою вони висадили близько 3 тисяч саджанців сосни, дуба та берези на території Малинської громади.

За словами Арсенія Пушкаренка, Житомирщина стала лідером в цій акції.

«Лише на Житомирщині сьогодні висаджено понад 900 тис. дерев. Тобто ми фактично виконали план всієї України. Ми долучилися з шановними колегами до цієї всесвітньої акції. Власним прикладом показали, висадили не 1 дерево показово, а кожен з нас посадив рядок дерев. Я сподіваюся, що через 3-5 років вони будуть такі, як ми поряд бачимо, а через 50-80 років будуть такі, як ми звикли бачити дорослий ліс»,- говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


Доєднатися до доброї справи та посади хоча б одне дерева закликає народний депутат України Тетяна Грищенко. За її словами, їх команда ніколи не проходить повз таких суспільно важливих акцій.

«Ми любимо дихати свіжим повітрям і зараз у нас стільки згоріло дерев. Ми до хороших справ з Арсенієм Михайловичем і нашою командою неодноразово долучаємося й далі будемо долучатися», - додала народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.

Начальник обласного управління лісового господарства Віктор Сахнюк говорить, що головне завдання на сьогодні - це відновити лісові культури на тих територіях, які постраждали від масштабних пожеж.

«В цілому лісовідновленням заплановано на 2021 рік - 7 тис. га. Весною - 5 тис. га, а восени - та 2 тис. га. Лісівники ставлять за мету в найближчі 5 років повністю відновити ті площі, на яких відбувалися пожежі того року. Це площі було всього 43 тис., з них, 26 тис. потребують пройти лісогосподарськими заходами. Думаю в межах 15-16 тис. будуть суцільні зруби. Намагаємося все зробити, щоб вчасно їх заліснити. Для цього було проведено ряд заходів на кожному підприємстві: збір насіння підняли вдвічі, висіваємо розсадники збільшили також, щоб мати свій посадковий матеріал, працюємо зараз на збільшення теплиць»,- розповідає начальник обласного управління лісового господарства Віктор Сахнюк.

Загалом цієї суботи у лісах Житомирщини за день висадили майже 1 млн дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко Грищенко дерева Малинський район  
Матеріали по темі