Здоров'я

Житомирській області виділили 5,32 тис. доз китайської вакцини CoronaVac

13 April 2021, 14:16

Відсьогодні в Україні розпочинається щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech проти COVID-19. Для цього Міністерство охорони здоров’я завершило всі необхідні перевірки й тести препарату.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу 13 квітня 2021 року – інформує пресслужба МОЗ.

«CoronaVac є розробкою відомої у світі компанії Sinovac Biotech, яка виготовляє сотні мільйонів доз вакцин на рік та поставляє їх у більш ніж 35 країн. Україна отримала першу партію в обсязі 215 тис. доз цієї вакцини. Всього законтрактували 1,9 мільйона доз. Решта 1,7 мільйона надійдуть найближчим часом. Ми розраховуємо на постачання протягом квітня-травня цього року», – зазначив Максим Степанов.

У міністерстві зазначають, що перша партія вакцин CoronaVac буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення буде організовано для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, представників Національної поліції та Збройних Сил України.

Напередодні, 12 квітня міністр Максим Степанов підписав наказ про розподіл 200 тис. доз китайської вакцини CoronaVac: департамент охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації має отримати 5 тис. 320 доз, вартість яких становить 2 млн 602 тис. 012 грн (489,1 грн за одну дозу).

Довідка: вакцина CoronaVac, яку виробляє китайська компанія Sinovac Biotech, належить до так званих інактивованих: вірус вирощують на клітинних культурах і хімічно інактивують. головний компонент вакцини – нежиттєздатні вірусні частинки, які викликають імунну реакцію. Це стара, випробувана технологія, яка використовується для виробництва багатьох інших вакцин. Для вироблення імунітету необхідні дві дози. Цю вакцину як і Oxford-AstraZeneca можна зберігати у звичайному холодильнику за температури від +2 до +8.

Нагадаємо, 24 лютого 2021 року Житомирська область отримала першу партію в 17,3 тисячі доз вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield), станом на 11 квітня щеплення проти COVID-19 у Житомирській області отримала 13 531 особа, за весь час було утилізовано лише 9 доз вакцини.

Як відбувається вакцинація публічних осіб з непріоритетної групи, на собі перевірили журналісти Житомир.info, детальніше – у сюжеті. Згодом, через три доби після отримання щеплення, журналіст Житомир.info розповів про своє самопочуття та реакцію організму на вакцинацію.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. У Житомирській області вакцинацію почали з житомирської міської лікарні №2 ім.Павлусенка: першу дозу отримав лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який розповів про своє рішення зробити щеплення, реакцію організму на вакцину та самопочуття через два тижні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина Степанов МОЗ вакцинація коронавірус 
Матеріали по темі