Політика

Депутата Житомирської міської ради рішенням ВККН позбавили свідоцтва нотаріуса

13 April 2021, 17:08

Вища кваліфікаційна комісія нотаріату (ВККН) за поданнями Міністерства юстиції та його територіальних органів від початку 2021 року позбавила свідоцтв за неодноразові грубі порушення законодавства 10 нотаріусів, в тому числі – Олега Горая, приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу.

Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на очільника департаменту нотаріату та державної реєстрації Дмитра Кирилюка.

Зазначається, що Горай був позбавлений свідоцтва в лютому цього року і зараз судиться з цього приводу з Мін'юстом.

«Горай Олег Станіславович, приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу. За даними Дмитра Кирилюка, Горай вчинив понад 115 тис. виконавчих написів минулого року. Виконавчий напис – це розпорядження нотаріуса про примусове стягнення з боржника на користь кредитора грошей або передачі чи повернення майна кредитору, здійснене на документах, які підтверджують зобов’язання боржника. За даними «Наших грошей», які ми зібрали в ось цю ексель-таблицю, майже 1 тис. виконавчих написів Горая оскаржується в судах. В багатьох випадках Горай посвідчував виконавчі написи на кредитних договорах, що заборонено законом, а також посвідчував написи на договорах, оформлених по крадених документах або щодо людей, які взагалі не брали кредитів, про що «Наші гроші» детальніше опишуть в окремому тексті найближчим часом. Горай уже почав судитися з Міністерством юстиції. Утім, з реєстру нотаріусів Горая уже прибрали, доступу до реєстрів речових прав та юросіб він не має», - пише видання.

Нижче – скріншот з сайту ВККН:


Нагадаємо, Олег Горай був депутатом Житомирської міської ради шостого скликання (2010-2015 рр.) від ВО «Батьківщина», в червні 2015 року він став керівником територіального управління юстиції у Житомирській області і через пів року роботи звільнився. На місцевих виборах 2020 року Олег Горай був обраний депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році Олег Горай хотів стати депутатом Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина», але на той час він вже був виключений з цієї партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Горай нотаріус ВККН міськрада депутат  
Матеріали по темі