Події

​У Житомирі затримали директора дослідної станції, який за хабарі продавав підприємцям селекційні сорти овочів

14 April 2021, 10:08

У Житомирі викрили директора дослідної станції, який за хабарі продавав селекційну продукцію за нижчими цінами.

Про це 14 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито посадовця регіонального підрозділу Інституту Національної академії Аграрних наук України у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у значному розмірі», - йдеться у повідомленні.

Так, 13 квітня особу затримали під час одержання від підприємця 84 тис. грн неправомірної вигоди за реалізацію товарів селекції за нижчою ціною. Одержання першої частини – 30 тис. грн оперативники задокументували раніше.

Цього разу зазначену суму коштів посадовець вимагав та одержав за продаж 14 тонн сортового товару на загальну суму 168 тис. грн. Фактично половину вартості планував привласнити.

За даними слідства, директор дослідної станції, зловживаючи службовим становищем, з метою особистого збагачення, організував схему систематичного вимагання та отримання від приватних підприємців неправомірної вигоди за реалізацію за заниженими цінами селекційних сортів овочів, що вирощуються на розсадниках.

«Неправомірну вигоду вилучено. Під час проведення обшуку також вилучено кошти - першу частину раніше одержаної ним неправомірної вигоди та бухгалтерські документи, які підтверджують скоєння кримінального правопорушення. Особу затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обранні запобіжного заходу», - повідомили в прокуратурі.

Оперативні заходи проводилися обласною прокуратурою спільно з управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області.

У пресслужбі ГУНП в Житомирській області 14 квітня повідомили, що затриманим є жителем Радомишльської територіальної громади, 1952 року народження, а також розповіли подробиці справи.

«Під час слідчо-розшукових заходів, у тому числі непублічного характеру, зафіксовано продаж сортових овочів фізичним та юридичним особам за їх реальною вартістю, однак у фінансово-господарських документах при цьому зазначалась лише половина ціни. Різниця ж сплачувалась поза бухгалтерськими обліками директорові дослідної станції», - повідомили в поліції.

Наразі вирішується питання про оголошення чоловікові підозри у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 29 вересня 2020 у сквері в центрі Житомира затримали доцента національного університету, який отримав від абітурієнта 2900 доларів хабаря. У січні 2021 прокуратура Житомирської області повідомила, що скерувала до суду справу доцента Поліського національного університету, який попався на хабарі у 2,9 тис. доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар дослідна станція селекція  
Матеріали по темі