Місто

​На провулку Червоному в Житомирі за три роки мають побудувати багатоповерхівку, квартири в якій отримають медики та освітяни

15 April 2021, 13:13

15 квітня виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив результати конкурсу з визначення переможця будівництва доступного житла в місті.

Під час розгляду відповідного проєкту рішення, оприлюдненого напередодні на сайті Житомирської міської ради, начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов розповів про проведений конкурс та про передбачені проєктом договору умови.

«Відбувся конкурс на визначення переможця будівництва соціального житла для освітян та медичних працівників. Переможцем конкурсу визнано дочірнє товариство закритого типу ДП Фаворит. Згідно з конкурсом, вони повинні надати житло вартістю 5 815 грн за квадратний метр загальною площею 3505 квадратних метрів. Терміни – три роки будівництва: від рішення виконкому дається 20 днів на підписання договору та передачу земельної ділянки, після цього вони розпочинають будівництво. Адреса - провулок Червоний, 41-а», - розповів В’ячеслав Глазунов.

За його словами, вартість 5815 грн за кв.м є фіксованою і не зміниться упродовж трьох років. Квартири передбачені різні – площею від 48 кв.м до 55 кв.м, але мова йде саме про оптимальне житло – одно- та двокімнатні квартири.

Щодо розподілу квартир в майбутньому будинку, заступниця міського голови Марія Місюрова зазначила, що списки на отримання житла уже давно сформовані і квартири отримають в порядку черговості ті, хто потребує поліпшення житлових умов і на житло чекає вже багато років.

«Вже давно сформовані списки людей, які вже дуже багато років стоять на черзі і потребують житла. Це було відпрацьовано вже кілька років тому, тож у нас було лише питання по землі. Зараз його вирішено, було визначено забудовника. Тому маємо надію, що

Відеотрансляція з засідання виконкому 15 квітня тут.

Нагадаємо, на засіданні 22 вересня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив конкурсну документацію та доручив УКБ провести конкурс з визначення забудовника для будівництва доступного житла – багатоповерхового житлового будинку на земельній ділянці по провулку Червоному, 41-а. У листопаді 2020 року УКБ оголосило конкурс для забудовників, які за три роки зведуть у Житомирі багатоповерхівку з доступним житлом для освітян та медиків. Конкурс мав відбутися 22 грудня 2020, згодом його продовжили до 31 березня 2021.

На участь у конкурсі надійшла лише одна заявка – від ДП «Фаворит ОПТ», тож саме цю компанію й визначили переможцем конкурсу.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2018 року Житомирська міська рада планувала провести земельний аукціон з продажу ділянки площею 0,78 га по провулку Червоному, 41-а зі стартовою ціною 6 млн 750 тис. грн, але торги не відбулися. На сесії міської ради 31 жовтня 2019 року пропонували КП «Центр інвестицій» надати в постійне користування ділянку площею 0,78 га на провулку Червоному, 41-а для будівництва багатоквартирного житлового будинку з соціальним житлом, але достатньої кількості голосів пропозиція не набрала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: доступне житло квартира будівництво УКБ Фаворит  
Матеріали по темі