Події

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушень законів житомирським нотаріусом – депутатом міськради

15 April 2021, 18:35

Обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо порушення житомирським нотаріусом законів під час вчинення нотаріальних дій.

Про це 15 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською окружною прокуратурою, за результатами моніторингу з відкритих джерел державних установ та інтернет-видань, 14.04.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо зловживання нотаріусом своїми повноваженнями при вчиненні нотаріальних дій, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, державним інтересам та інтересам фізичних осіб, за ч. 1 ст. 365-2 КК України», – йдеться у повідомленні.

Установлено, що Міністерством юстиції України анульовано свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу.

Зазначено, що підставою для цього стали неодноразові порушення нотаріусом законів під час вчинення нотаріальних дій, що завдало шкоди інтересам держави, юридичним та фізичним особам.

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування скеровано до Житомирського районного управління поліції. Житомирська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, 12 квітня сайт «Наші гроші» інформував, що Вища кваліфікаційна комісія нотаріату (ВККН) за поданнями Міністерства юстиції та його територіальних органів від початку 2021 року позбавила свідоцтв за неодноразові грубі порушення законодавства 10 нотаріусів, в тому числі – Олега Горая, приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу.

Зазначимо, що Олег Горай був депутатом Житомирської міської ради шостого скликання (2010-2015 рр.) від ВО «Батьківщина», в червні 2015 року він став керівником територіального управління юстиції у Житомирській області і через пів року роботи звільнився. На місцевих виборах 2020 року Олег Горай був обраний депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році Олег Горай хотів стати депутатом Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина», але на той час він вже був виключений з цієї партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Горай прокуратура нотаріус ВККН міськрада депутат провадження  
Матеріали по темі