Економіка

​САД у Житомирській області без тендеру додатково віддало 27 млн грн «Автомагістралі» на утримання доріг: зима видалась складною

16 April 2021, 12:21

Служба автомобільних доріг у Житомирській області 12 квітня через переговорну процедуру уклало угоду з ПП «Автомагістраль» на додаткові роботи з утримання 528 км автомобільних доріг в Житомирській області. Вартість підписаного договору склала 27 млн грн. За його умовами надавати послуги ПП «Автомагістраль» буде до кінця поточного року.

Про це йдеться в договорі, опублікованому 14 квітня на ресурсі ProZorro.

Застосування переговорної процедури САД обгрунтувало тим, що виникла необхідність у закупівлі додаткових аналогічних послуг у ПП «Автомагістраль», що передбачені в основному договорі від травня 2019 року, на утримання 528 км автомобільної дороги в Житомирській області за 120,6 млн грн.

У зв’язку зі складним проходженням зимового періоду 2020-2021 років виникли додаткові обсяги робіт по зимовому утриманню автомобільних доріг та усуненню пошкоджень та руйнувань покриття проїзної частини доріг, що мають непередбачуваний характер та які Замовник не міг передбачити у зв’язку з великим трафіком великогабаритного транспорту та різким погіршенням погодних умов, які призвели до збільшення виконання необхідних робіт. З метою забезпечення безпечного та безперебійного руху автотранспорту на ділянках автомобільних доріг Житомирської області протяжністю 527,8 км, виникла необхідність у закупівлі додаткових послуг”, - йдеться в обгрунтуванні.

За умовами основного договору, підписаного в травні 2019 року, послуги з утримання доріг ПП «Автомагістраль» мало надавати до 31 березня 2021 року. У передостанній день дії договору служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала додаткову угоду, у якій продовжила дію договору до 30 квітня поточного року.

ПП «Автомагістраль» зареєстроване в Київській області, Вишгородському районі, село Синяк, вулиця Київська, 68. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 14 млн 200 грн. Власником фірми є Микола Олексійович Скоростецький, який у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Нагадаємо, в житомирській Службі автодоріг працюють люди, наближені до «Автомагістралі», яка виграє мільйонні тендери САД. За даними bi.prozorro, з січня по листопад 2020 року житомирські дорожники підписали з ПП «Автомагістраль» вісім договорів загальною вартістю 524,8 млн грн. Ще один договір вартістю на 149 млн грн САД мало намір підписати з фірмою Скоростецького.

Як повідомляв Житомир.info, ПП «Автомагістраль» також входить в ТОП-5 улюблених фірм департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА за дев’ять місяців 2020 року з фірмою підписали дев'ять договорів загальною вартістю 565 млн 502 тис. 208 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Автомагістраль утримання дороги САД прибирання снігу  
Матеріали по темі