Події

В Житомирському районі через порушення правил пожежної безпеки ледь не згорів житловий будинок

17 April 2021, 12:05

В Житомирському районі бійці ДСНС врятували приватну оселю від повного знищення вогнем.

Про це повідомила пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«17 квітня о 06:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку в смт Корнин Житомирського району. По прибуттю рятувальників з’ясувалось, що загоряння виникло в дерев’яній прибудові, розташованої впритул до веранди. Через неї проходив димар пічного опалення, а сама пічка знаходилася у веранді. Вогонь вже повністю охопив прибудову та перекинувся на дах оселі, критий руберойдом. Існувала загроза розповсюдження полум’я всередину будинку. О 06:42 пожежу локалізовано та о 07:00 ліквідовано. Вогнем знищено дерев’яну прибудову та 20 кв. м покрівлі житла. Всі приміщення оселі залишилися неушкодженими. Загиблих та травмованих немає», - йдеться у повідомленні.

До ліквідації загоряння залучалося 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця спецтехніки.

Попередня причина займання – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації димаря пічного опалення. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info, у смт Ємільчине 13 квітня 2021 року місцева жителька взялася випалювати траву, аби в подальшому було де випасати худобу: через пориви вітру площа пожежі стрімко збільшилася і по прибуттю вогнеборців складала 1 га території, вогонь вже дістався газорозподільної станції та житлового сектору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС будинок  
Матеріали по темі