Здоров'я

​Житомирські патрульні отримують щеплення вакциною китайського виробництва CoronaVac

19 April 2021, 14:43

У Житомирі розпочалась вакцинація співробітників патрульної поліції. Від суботи 17 квітня житомирські патрульні мають можливість отримати першу дозу вакцини китайського виробництва CoronaVac. За кілька днів перші щеплення вже отримали майже півсотні поліцейських. Патрульні кажуть: свідомо вирішили вакцинуватись, оскільки за день вони можуть спілкуватись із десятками різних людей і ризик захворіти на COVID-19 є високим.

«Це справа добровільна. Моя думка, що вакцинуватись необхідно. Убезпечити себе на лінії. Це додатковий шанс не захворіти і почувати себе нормально», - вважає інспектор роти «ТОР» Дмитро Підлісний.

«Моя позиція в житті така, що я вакцинуюсь постійно. В цьому році я вакцинувалась від сезонного грипу. Вважаю, що для патрульного - це особливо важливо, бо ми знаходимось в зоні ризику, оскільки ми постійно спілкуємось з людьми, з людьми, які переїжджають, живуть на місці, або приїжджають з-за кордону. У нас постійне спілкування з людьми і висока ймовірність того, що ми можемо захворіти. Вакцинація потрібна для того, щоб вироблявся додатковий імунітет, щоб з'являлись антитіла і, якщо ми захворіємо, щоб можна було перенести хворобу в набагато легшій формі», - каже інспекторка роти «ТОР» Ірина Чаплінська.


Специфіка роботи поліцейського не дозволяє йому перейти на дистанційну роботу, кажуть у патрульній поліції, тому кожен співробітник має можливість вакцинуватись, але виключно з доброї волі.

«Вакцинуються всі працівники патрульної поліції, які виявили таке бажання. Це є добровільним і ніхто не прийшов сюди примусово. Якщо є бажання в працівника, то є й можливість здійснити вакцинацію. Кожного дня працівники патрульної поліції спілкуються з громадянами. Вони не можуть перейти на дистанційну роботу, або ж працювати з дому. Наша безпосередня робота - це робота з людьми в місті та на автошляхах. Тому для нас є надзвичайно важливим, що є така можливість - здійснити вакцинацію. І як я вже говорив - це здійснюється виключно добровільно, ніхто нікого не змушує. Розрахована кількість доз не тільки для інспекторів патрульної поліції, а й для персоналу, який працює в управлінні. Це як працівники патрульної поліції, так і працівники апарату, тобто, цивільні особи. Розрахунок був з того, щоб вакцинувались всі, а інше залежить від бажання особи», - розповідає пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Нагадаємо, 16 квітня на брифінгу в ОДА повідомили, що у Житомирській області використали майже всі дози першої партії вакцини AsrtaZeneca, з 15 квітня розпочався другий етап вакцинації і зараз щеплення проводять китайською вакциною CoronaVac. Того ж дня 16 квітня голова Віталій Бунечко поінформував, що область отримає 4680 доз вакцини Pfizer.

Станом на 19 квітня Житомирська область отримала першу партію вакцини Pfizer і розпочала вакцинацію з Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тис. доз приїхала до Житомира, вакцинацію почали з медиків міської лікарні №2 ім.Павлусенка. З 13 квітня в Україні розпочали щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech, Житомирській області виділили 5,32 тис. доз цієї китайської вакцини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення патрульна поліція патрульний  
Матеріали по темі