Економіка

Огляд статистики ринку праці в Житомирі: є понад 9 тисяч вакансій, найбільш затребувані оператори ПК на дому

19 April 2021, 15:39

Станом на 19 квітня 2021 року в Житомирі відкрито 9 244 вакансії. Для 25,8% вакансій роботодавці вказали заробітну плату в розмірі 8,6+ тис. грн. 22,5% оголошень – з зарплатнею 6,7+ тис. грн, і 15,4% з заробітною платою 4,8+ тис. грн. Є вакансії, де пропонують понад 18 тис. грн.

Такі дані наводить сайт Trud.ua

У Житомирі найбільш затребувані фахівці галузі «Виробництво». За статистикою вказаного ресурсу, кількість вакансій у цій галузі становить 14,6% від загальної кількості пропозицій у Житомирі.

Скріншот з сайту Trud.ua

Найбільш високооплачуваною галуззю в Житомирі є «Нерухомість». Середня заробітна плата в галузі становить 13606 грн.

Скріншот з сайту Trud.ua

Найбільшим роботодавцем в Житомирі за кількістю пропозицій є ВУСО ЧАО СК. За статистикою сайту, в компанії ВУСО ЧАО СК відкрито 152 вакансії.

Скріншот з сайту Trud.ua

«Оператор ПК на дому» є найбільш затребуваною професією в Житомирі. За даними вище вказаного ресурсу, кількість вакансій становить 97. Рівень середньої заробітної плати у професії «Оператор ПК на дому» дорівнює 9781 грн.

Скріншот з сайту Trud.ua

Найбільш високооплачуваною професією в Житомирі є «Оператор інтернет-магазину». За даними сайту оголошень з пропозицій/пошуку роботу, рівень середньої зарплатні становить 11444 грн. На другому місці – «Помічник управляючого» з зарплатнею 10867 грн, а на третьому – «Робота бухгалтера на дому» з заробітною платою 10831 грн.

Скріншот з сайту Trud.ua

Нагадаємо, за даними Житомирського обласного центру зайнятості станом на 12 квітня 2021 року в базі даних актуальних вакансій наявні понад дві тисячі пропозицій від роботодавців. Серед них понад 70 вакансій – на керівні посади.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець першої декади квітня 2021 року конкуренція на зареєстрованому ринку праці Житомирської області складала 7 претендентів на одне вільне робоче місце. Однак у деяких регіонах області на одне робоче місце претендують 20-40 безробітних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакансія робота ринок праці безробітний зарплата  
Матеріали по темі