Влада

Україна залишається на карантині до 30 червня, а обмеження на Великдень будуть обговорювати з Радою церков

21 April 2021, 14:04

Уряд продовжив режим карантину до 30 червня 2021 року, а з Радою церков та релігійних організацій обговорять святкування Великодня з дотриманням необхідних обмежень.

Про це на засіданні Уряду 21 квітня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Наразі ми можемо говорити, що ситуація в Україні стабілізується не тільки з точки зору кількості нових випадків, а і з точки зору навантаження на медичну систему. Але те, що ми виходимо з чергової хвилі не означає, що коронавірус зник, це точно не означає, що ми можемо повернутись до масових гулянь, вечірок, скупчень людей. Ми маємо залишатися обачними і обережними, адже від цього залежить здоров’я і життя наших близьких. Особливо таку обачність та свідоме ставлення ми маємо показати в період травневих свят та Великодня, в ці дні ми закликаємо людей залишатися вдова. В п’ятницю (23 квітня) з Радою церков та релігійних організацій України будемо обговорювати ситуацію і я впевнений, що всі підтримають ідею святкування Великодня з дотриманням необхідних обмежень. Масові скупчення людей на Великдень можуть призвести до нової хвилі коронавірусу, тому закликаю спільними зусиллями цього не допустити», - сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр повідомив, що Уряд продовжує до 30 червня 2021 року режим надзвичайної ситуації і, відповідно, карантину.

«Цей режим, в першу чергу, стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії, але в той же час це ще одне нагадування всім українцям, що ми мусимо залишатися обережними», - наголосив керівник Уряду.

Нагадаємо, 17 лютого Уряд ухвалив рішення продовжити карантин в Україні до 30 квітня 2021 року, а з 24 лютого по всій країні встановили «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення встановити з 3 березня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області. На брифінгу 19 квітня перша заступниця голови ОДА зауважила, що динаміка щодо захворюваності на COVID-19 в області поліпшується, тож можна очікувати, що регіон незабаром вийде з червоної зони.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2021 року українці відпочиватимуть чотири дні у зв'язку з Днем праці і Великоднем і ще матимуть три вихідні наступного тижня з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ карантин коронавірус Великдень  
Матеріали по темі