Події

Поліція розшукує «спеціалістку з перевірки заземлення», яка в житомирському магазині виманила у продавчині гроші та прикраси

22 April 2021, 15:08

21 квітня до поліції звернулась продавець одного з магазинів міста із повідомленням про ошуканство. Жінка віддала свої прикраси та гроші шахрайці, яка прийшла у заклад «перевірити заземлення». Нині триває з’ясування всіх обставин та встановлення причетної до правопорушення особи.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«За словами заявниці, 64-річної житомирянки, близько 11:30 до крамниці, де вона працює, завітала незнайомка, яка представилася працівницею підприємства з енергонагляду. За її словами, нині проводяться роботи з перевірки електромережі, відтак буде подаватися струм високої напруги. Для того, щоб не сталося ураження струмом та загоряння цінностей, відвідувачка запропонувала продавчині зняти з себе коштовності, а також взяти гроші та покласти все у запропонований нею пакет», – йдеться у повідомленні.

Відволікши увагу жінки, відвідувачка швидко пішла. А продавчиня зрозуміла, що її ошукано. Через шахрайські дії вона втратила всі свої прикраси та 1700 гривень.

Нині поліцейські встановлюють особу причетної до правопорушення. Її прикмети: жінка віком близько 50 років, зростом близько 170-180 см, худорлявої тілобудови, волосся коротке темне.

Водночас правоохоронці закликають власників, продавців та консультантів торгівельних закладів бути уважними у спілкуванні з відвідувачами, які називаються представниками якихось перевіряючих установ. Варто запитати у них відповідні документи та ніколи не віддавати їм цінності та кошти. У разі виникнення подібної ситуації, слід негайно телефонувати на «102».

Нагадаємо, 24 лютого 2021 року 50-річна житомирянка, продавець одного із магазинів міста, віддала свої прикраси та гроші шахрайці, яка прийшла «перевіряти стан заземлення».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі