Події

​Під час обшуку в жителя Олевська вилучили майже 8 кг бурштину без документів

23 April 2021, 09:20

Майже 8 кг бурштину невідомого походження знайшли у жителя Олевська. Правоохоронці вже заявили клопотання про накладення арешту на вилучене каміння.

Про це 22 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури у кримінальному провадженні викрито незаконне зберігання бурштину жителем міста Олевська. Так, під часпроведеного санкціонованого обшуку у домоволодінні 32-річного олевчанина виявлено майже 8 кг каміння різної фракції бурого, жовтого та темного кольорів, без належних документів, які підтверджували б походження чи придбання. Наразі до суду скеровано клопотання про накладення арешту на вилучений бурштин», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне видобування, збут, придбання, зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами).

Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. Житомирська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, 21 квітня 2021 під час рейду на півночі Житомирської області правоохоронці виявили нелегальну копальню, де видобувається бурштин.

Зазначимо, що 24 липня 2020 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник запевнив, що незаконного видобутку бурштину в області немає. Про те, що в регіоні немає нелегального видобутку бурштину, в інтерв’ю 14 липня 2020 року говорив і тодішній прокурор області Олег Василів.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2020 правоохоронці з’їздили на північ Житомирської області та відзвітували, що нових бурштинокопалень немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин Олевськ арешт  
Матеріали по темі