Події

​Чоловіку з Житомирської області, який замість грибів віз з лісу 6 мішків коноплі, присудили 5 років з іспитовим терміном і конфіскували мотоцикл

24 April 2021, 10:17

Суд виніс вирок жителю села Гальчин Андрушівського району, якого зловили під час перевезення мотоциклом 6 мішків коноплі. Чоловік отримав 5 років ув’язнення з випробувальним терміном 2 роки, а ще у нього конфіскували транспортний засіб.

Про це йдеться у вироку Андрушівського райсуду від 14 квітня 2021, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що по обіді 14 вересня 2020 обвинувачений на полі біля села Лебединці знайшов і вирвав кущі коноплі. З метою подальшого виготовлення для власних потреб канабісу він повантажив рослини у мішки та коляску мотоцикла «ИЖ Планета 4». Проте дорогою додому його помітили поліцейські, які зупинили транспортний засіб біля 16.00 на вулиці Ватутіна у селі Гальчин. Під час огляду в мотоциклі виявили кущі коноплі, загальною вагою в перерахунку на суху речовину 9,150 кг.

У суді обвинувачений свою вину визнав і розкаявся, зазначивши, що у вересні 2020 поїхав по гриби на мотоциклі, який дістався йому у спадок від батька. Та плани змінилися, коли на полі між Городківкою та Лебединцями він побачив самосійні кущі коноплі. Чоловік вирвав рослини і повіз додому, але дорогою був зупинений правоохоронцями.

«Обираючи покарання обвинуваченому ОСОБА_1, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого, обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання, особу обвинуваченого, який по місцю проживання характеризується позитивно, матеріали досудової доповіді, згідно якої ризик вчинення повторного злочину середній, не становить високої небезпеки для суспільства, тому виправлення обвинуваченого можливе без позбавлення або обмеження волі на певний строк, та вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства», - йдеться в матеріалах суду.

Вивчивши матеріали справи, Андрушівський суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч. 3 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання, встановивши випробування - іспитовий строк два роки.

Речовий доказ - мотоцикл «ИЖ Планета 4», 1987 року випуску, суд вирішив конфіскувати в дохід держави.

Нагадаємо, у вересні 2020 у селі Гальчин Андрушівського району поліцейські помітили мотоцикл, коляска якого була завантажена поліетиленовими мішками. Вимогу зупинитися водій проігнорував та продовжив рух. Після нетривалих перегонів мотоцикліст, 48-річний місцевий житель, таки зупинився. У ході огляду транспортного засобу поліцейські з’ясували, що у 6 мішках перевозилось близько 50 кг коноплі. Як пояснив сам чоловік, коноплями він запасся для власних «господарських» потреб».

Як повідомляв Житомир.info, 9 вересня 2020 у Бердичівському районі виявили плантацію коноплі на полі з соняхами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конопля наркотик мотоцикл Андрушівка суд вирок конфіскація  
Матеріали по темі