Місто

​У Житомирі працівники міськради, волонтери, люди з інвалідністю та альпіністи приєдналися до прибирання на Замковій горі

24 April 2021, 13:22

«Чистий день» у Житомирі. У рамках акції «Житомир сіті челендж» зранку 24 квітня Житомирська міська рада влаштувала загальноміське прибирання.

До прибирання на Замковій горі долучилися містяни, представники громадських організацій та працівники міської ради.

«Кожен має дбати про свою оселю, про наше місто, тоді буде чисто, і буде здоров'я, і все інше. Попри температуру повітря, працюється легко і з задоволенням», - ділиться заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«До цього роботи велися силами мешканців, власників будинку, управляючих компаній, комунальними підприємствами. Сьогодні на 20 локаціях проводиться прибирання міста. Залучені 14 громадських організацій, виконавчі органи Житомирської міської ради, співвласники будинків. Тут ми прибираємо улюблене місце житомирян, пам'ятне місце - це Замкова гора», - каже заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Зробити своє місто чистішим та привернути увагу містян прийшли представники ГО «Шалені черепахи без меж».

«Хочемо, щоб наше місто було чисте. У нас дуже гарне місто, але тут стільки бруду. Самі мешканці міста залишають такий бруд. Ми вирішили, що можливо когось совість замучить, побачивши, що навіть люди на візках готові прибирати», - говорить голова ГО «Шалені черепахи без меж» Олена Гундич.

Аби прибрати сміття на схилах, залучили альпіністів.

«Сьогодні суботник і я вирішив долучися, бо як дивитися на цей весь бруд? Тим паче я постійно тут ходжу, не можу дивитися на цей бруд», - сказав один з альпіністів Андрій.

Така акція сьогодні проходить на 20 локаціях загального користування - це парки, сквери, а також берегові смуги.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2021 у Житомирі в рамках загальноміської акції почали висаджувати 1000 дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прибирання благоустрій сміття Замкова гора  
Матеріали по темі