Влада

Житомирській області з держбюджету виділили 32,7 млн грн на ноутбуки для вчителів і майже 700 тис. грн на засоби захисту

26 April 2021, 14:35

Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти, та розподілив 1 млрд грн коштів.

Відповідна постанова Кабінету міністрів була ухвалена на засіданні 21 квітня і нещодавно оприлюднена на Урядовому порталі.

У розподілі, зокрема, зазначено, що обласний бюджет Житомирської області отримає 33 млн 329,3 тис. грн, з яких 666,4 тис. грнна придбання засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році.

Кошти виділені на придбання:

дезінфікуючих засобів для обробки рук і шкіри для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників;

дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь пунктів тестування;

халатів ізоляційних медичних одноразових та захисних щитків для інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників.

Ще 32 млн 662,9 тис. грн виділяються на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Порядком передбачено, що субвенція на придбання ноутбуків для педагогів надається за умови співфінансування: для обласних бюджетів, бюджету м. Києва та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила понад 40 000 осіб: не більш як 70% - за рахунок субвенції та не менш як 30% - за рахунок коштів місцевих бюджетів; для бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила менш як 40 000 осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад: не більш як 90% - за рахунок субвенції та не менш як 10% - за рахунок коштів місцевих бюджетів.

«Розподіл придбаних ноутбуків здійснюється обласними, Київською міською держадміністраціями між закладами загальної середньої освіти, в яких наявна кількість персональних комп’ютерів (працюючих, не задіяних в управлінсько-господарській діяльності закладу) є меншою, ніж кількість педагогічних працівників (за основним місцем роботи), у такій черговості: 1) заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти не менш як 250 осіб та опорні заклади з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб; 2) заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти не менш як 100 осіб; 3) інші заклади загальної середньої освіти. Забезпечення всіх закладів загальної середньої освіти ноутбуками здійснюється з обов’язковим досягненням співвідношення один персональний комп’ютер (працюючий, не задіяний в управлінсько-господарській діяльності закладу) на одного педагогічного працівника (за основним місцем роботи)», - зазначається у документі.

Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуються виключно для організації освітнього процесу у закладі загальної середньої освіти. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами за наказом керівника закладу освіти ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Нагадаємо, про нову субвенцію обсягом 1 млрд грн на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками під час навчального процесу в закладах загальної середньої освіти, Міністерство освіти і науки повідомляло ще в січні 2021 року, але розподілили її лише наприкінці 2020-2021 навчального року.

Як повідомляв Житомир.info, 10 березня 2021 року на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС департаменту освіти Житомирської міської ради рекомендували відправити школярів на канікули з 13 березня. З 22 березня учні повернулися до навчання, але в дистанційному режимі. 3 5 квітня учні 1-4 класів перейшли на очне навчання, а школярі 5-11 класів продовжують вчитися дистанційно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція освіта школа ноутбук дистанційне навчання ЗНО. дезінфектори  
Матеріали по темі