Влада

Департамент Житомирської ОДА проігнорував АМКУ і вдруге відмінив тендери на ремонт доріг, де «улюбленці» не перемогли

27 April 2021, 11:49

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації 15 та 16 квітня відхилив тендерні пропозиції всіх учасників з реконструкції двох сільських доріг, замість того щоб визнати переможцем фірму з найдешевшою пропозицією.

Про це йдеться на ресурсі «Прозорро».

Це вже другий раз департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації відміняє тендери замість того, щоб виконати рішення АМКУ та визнати переможцем з реконструкції доріг Михайлівка – Филинці та Шепетівка – Бердичів фірму «Урарту». Сумарна очікувана вартість закупівель становила 134 млн грн.

За ремонт 8,78 км дороги Михайлівка – Филинці готові були заплатити 102 млн 914 тис. 570,40 грн.


За 3,7 км траси Шепетівка – Бердичів виставили ціну 30 млн 073 тис. 635,60 грн.


Першого разу департаменту Житомирської ОДА після скарг «Урарту» до АМКУ прийшлось відміняти тендери у зв'язку з «неможливістю усунення порушень у сфері публічних закупівель» та проводити нові. За результатами повторних торгів перемогу отримали знову ТОВ «Будстандарт» та ТОВ «Міттел», а інших учасників з дешевшими пропозиціями замовник відхилив, зокрема і пропозицію «Урарту».

13 та 14 березня «Урарту» подало нові скарги до АМКУ на закупівлі, в яких знову просило зобов’язати замовника скасувати свої рішення про відхилення їхніх пропозицій на реконструкцію дороги, а також зобов’язати замовника скасувати свої рішення про визнання переможцями ТОВ «Будстандарт ЛТД» та ТОВ «Міттел». У скарзі було зазначено, що пропозиції «Урарту» замовник відхилив через зазначення у довідці слова «злочин» замість «порушення», що є неправомірно зі сторони департаменту ОДА. Також у своїх скаргах «Урарту» вказало і на недоліки у тендерних пропозиціях ТОВ «Будстандарт» та ТОВ «Міттел».

На початку квітня АМКУ зобов'язав департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції виробничо-комерційної фірми «Урарту» та рішення про визначення ТОВ «Будстандарт ЛТД» та ТОВ «Міттел» переможцями закупівель. Але і на цей раз замовник закупівель не захотів віддавати тендери «Урарту». Натомість Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА знову переглянув всі пропозиції учасників і відмінив тендери згідно з законом про публічні закупівлі.

Пропозиції виробничо-комерційної фірми «Урарту» у двох тендерах відхилили через відсутність накладеного кваліфікованого електронного підпису на документах, що завантажені ним до складу тендерної пропозиції. Замовник відхилив і тендерну пропозицію ТОВ «Будстандарт ЛТД» за цієї ж причини.

А пропозицію ТОВ «Міттел» відхилили через відсутність у складі пропозиції учасника декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, про що було вказано у рішенні АМКУ.

Виробничо-комерційна фірма «Урарту» зареєстрована в Житомирській області, місто Баранівка. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Армен Азатович Сароян. Директором фірми з березня 2021 року є Крисюк Роман Анатолійович - до березня 2020 року очолював управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА.

Зареєстроване ТОВ «Будстандарт ЛТД» в лютому 2018 року в Києві. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Валерійович Лапко.

ТОВ «Міттел» (до 2 квітня 2020 року фірма називалась ТОВ “БК “ЕСЮ Україна”) засноване в січні 2016 року. Зареєстрована фірма в Києві по вулиці Юрія Іллєнка, 83-д. Спеціалізується ТОВ «Міттел» на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником фірми є Вахнін Євген Миколайович.

Нагадаємо, у червні 2020 року Житомир.info вже писав про те, як київська фірма ТОВ «Будстандарт ЛТД» з листопада 2019 року почала вигравати тендери на ремонт доріг у Житомирській області, тоді загальна вартість робіт становила понад 250 млн грн. З весни 2020 року ТОВ «Будстандарт ЛТД» почало активно брати участь у тендерах з ремонту доріг у ще одній області – Черкаській. Ексголова Черкаської ОДА Роман Боднар (очолював Черкаську ОДА з листопада 2019 року по серпень 2020 року) та голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у 2017-2018 роках працювали в СБУ у Донецькій та Луганській областях. У вересні 2019 року Роман Боднар подавав декларацію кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації, яку на той час вже очолював Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info ТОВ «Будстандарт ЛТД» та ТОВ «Міттел» входять в ТОП-5 «улюблених фірм» департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер дорога ремонт АМКУ ДРР скарга Урарту 
Матеріали по темі