Здоров'я

​За тиждень у Житомирській області спеціалісти перевірили понад 1200 закладів: 16% порушували карантин

28 April 2021, 15:58

Протягом 19-25 квітня у Житомирській області спеціалісти провели 1250 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Загалом на минулому тижні перевірено 434 об’єкти продовольчої торгівлі, 338 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 194 заклади громадського харчування, 29 перукарень (салонів краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 220 об’єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об’єкти водозабезпечення. Також моніторинговими перевірками охоплено 14 закладів дошкільної, 20 загальної середньої освіти. Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 6-му об’єкті нагляду, що становить 16% від загальної кількості. Як і раніше найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі. В зв’язку з виявленими порушеннями спеціалістами Держпродспоживслужби було вжито відповідні заходи реагування: складено 84 протоколи про адмінправопорушення на відповідальних осіб, надано 134 приписи з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 29 інформаційних листів до органів місцевої влади та 5 листів до правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що посилений контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень продовжується.

Нагадаємо, з третього березня 2021 року вся територія Житомирської області була віднесена до червоної зони. 23 квітня на своїй сторінці у соцмережі головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що упродовж останнього тижня квітня п’ять областей і місто Київ мають вийти з «червоної зони», Житомирської області в переліку немає.

Як повідомляв Житомир.info, міська комісія ТЕБ і НС хоче, аби в Житомирі встановили «помаранчевий» рівень епіднебезпеки, роботу літніх майданчиків та проводити індивідуальні заняття у спортзалах дозволили з 24 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка карантин заклади торгівля  
Матеріали по темі