Місто

У Житомирі 9 травня транспорт не ходитиме на кладовище, дістатися можна на власному авто або пішки

29 April 2021, 11:26

У поминальну неділю 9 травня обмежать рух транспорту по Західному шосе в районі кладовища на Корбутівці. Таке рішення 29 квітня ухвалили на позачерговому засіданні виконкому.

Житомирянам рекомендували відвідувати міське кладовище протягом тижня та не залишати візит до могил своїх рідних та близьких на 9 травня.

«Ми хочемо, щоб громадяни від сьогодні відвідували кладовища з метою прибирання і відвідування своїх найближчих родичів, щоб це не сталося у визначені поминальні дні. Що це дасть? Це дасть можливість уникнути скупчення людей. Ми взагалі не рекомендуємо у цей день перебувати на кладовищі», - говорить начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Микола Дідківський.


Зокрема, у поминальну неділю, 9 травня, по Західному шосе буде припинений рух транспорту з 7 години ранку до 19:00. Тобто маршрутки №44 та №11 у цей день будуть доїжджати лише до гідропарку.

«Рекомендовано припинити рух транспорту по Західному шосе, крім транзитного, вантажного і спеціального транспорту, який задіяний для того, щоб здійснювати поховання», - зазначив Микола Дідківський.

Міський голова зауважив, що на кладовище можна буде приїхати на власному автомобілі або прийшли пішки.

«Ми всі бачимо кількість людей у маршрутках, які їдуть у такі дні на кладовища, саме у неділю або в суботу і це дійсно небезпека для людей. Тому, на один день ми припиняємо рух приватного, комунального транспорту. Люди зможуть доїхати на приватних автомобілях або дійти пішки. Але для того, щоб уникнути скупчення людей, ми скасовуємо маршрутки по цьому маршруту. Всі інші дні вони будуть працювати, для того, щоб люди могли протягом тижня відвідати, прибрати», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в 2020 році у Житомирі на поминальні дні, які припадали на вихідні 25 та 26 квітня, закрили міське кладовище. У поминальну неділю на кладовище людей не було, а на території чергували правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області червоний рівень епіднебезпеки впровадили 3 березня 2021 року. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко 23 квітня інформував, що упродовж останнього тижня квітня п’ять областей і місто Київ мають вийти з «червоної зони», Житомирської області в переліку немає.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище поминальні дні виконком карантин  
Матеріали по темі