Події

Прокуратура скерувала до суду обвинувачення щодо посадовця Держекоінспекції, який за хабар прикривав незаконну рубку дубів у Житомирському районі

29 April 2021, 14:59

Прокуратура Житомирської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо в.о. керівника одного з відділів Державної екологічної інспекції Поліського округу, який у січні цього року попався на хабарі: за долари прикривав вирубку дубів у Житомирському районі.

Про це 29 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища (ч.3 ст. 368 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, в.о. керівника одного з відділів Державної екологічної інспекції Поліського округу одержав неправомірну вигоду в сумі 600 доларів США від місцевого жителя.

За таку «винагороду» він гарантував «чорному лісорубові» прикрити незаконну порубку лісу, вирішити питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності екологічною інспекцією і навіть попередити про спосіб вивезення деревини, у разі виявлення порубки правоохоронцями.

Злочинні дії посадовця були викриті 25.01.2021 за процесуального керівництва обласної прокуратури територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Хмельницький, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Досудове розслідування проводилось Другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка прокуратури: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 25 січня 2021 року в Житомирській області на хабарі в 600 доларів США викрили в.о. начальника відділу Держекоінспекції регіону, який прикривав незаконну рубку дубів у лісогосподарстві Житомирського району.

Як повідомляв Житомир.info, 3 серпня 2020 в центрі Житомира затримали посадовця Держекоінспекції під час отримання 1 тисячі доларів хабаря: обіцяв суб’єкту господарювання не вносити відповідні відомості до актів перевірки, а також не вживати заходів щодо донарахування збитків за користування водою зі скважини без передбаченого законодавством дозволу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обвинувачення обвинувальний акт хабар Держекоінспекція прокуратура  
Матеріали по темі